Til hovedinnhold

Reinsdyrfilet med rødløkskompott

1 h

Reinsdyrfilet er nydelig kjøtt. Her blir det servert med rødløkskompott og grønnsaker.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Peder Songedal

Lagret av 19 brukere
Reinsdyrfilet med rødløkskompott

Reinsdyrfilet er nydelig kjøtt. Her blir det servert med rødløkskompott og grønnsaker.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Peder Songedal

Lagret av 19 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g reinsdyr, filet
  • 50 g sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 70 g smør
  • 1 rødløk
  • 50 g sopp
  • 8 aspargesbønner
  • 10 mandelpotet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g reinsdyr, filet
  • 50 g sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 70 g smør
  • 1 rødløk
  • 50 g sopp
  • 8 aspargesbønner
  • 10 mandelpotet
Stek reinsdyrfileten litt på begge sider (2 min), la den hvile.
Ha på salt og pepper før du setter den i varm ovn på 200 grader i ca. 8-10 min. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minimum 10 min før servering.Da får kjøttsaften sette seg igjen.
Skrell rødløken i og skjær den i båter.
Skjær soppen i skiver.
Lag en rødløkskompott på følgende måte:
Smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell, tilsett olje, balsamico og smør.
Ha i rødløken og la det surre i pannen.
Tilsett soppen og tilslutt aspargesbønnene.
Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av.
Skjær reinsdyrfileten i passe skiver.
Legg rødløkskompotten på tallerken og dander reinsdyrfileten på toppen slik som på tallerken.
Tips: Bruk Amadinepoter med skall og ha litt timian og hvitløk i kokevannet.
woman cooking

Bon appetit!

Stek reinsdyrfileten litt på begge sider (2 min), la den hvile.
Ha på salt og pepper før du setter den i varm ovn på 200 grader i ca. 8-10 min. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minimum 10 min før servering.Da får kjøttsaften sette seg igjen.
Skrell rødløken i og skjær den i båter.
Skjær soppen i skiver.
Lag en rødløkskompott på følgende måte:
Smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell, tilsett olje, balsamico og smør.
Ha i rødløken og la det surre i pannen.
Tilsett soppen og tilslutt aspargesbønnene.
Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av.
Skjær reinsdyrfileten i passe skiver.
Legg rødløkskompotten på tallerken og dander reinsdyrfileten på toppen slik som på tallerken.
Tips: Bruk Amadinepoter med skall og ha litt timian og hvitløk i kokevannet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?