Torsk med poteter og sandefjordsmør

1 h
Lagret av 33 brukere
Torsk med poteter og sandefjordsmør
Lagret av 33 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kg torsk, skiver
  • salt
  • 4 ss eddik 7%
  • 1 torskerogn
  • 1 torskelever
  • kvernet pepper
  • 0.5 løk
  • 2 laurbærblad
  • poteter
  • gulrot
  • smør
  • persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg torsk, skiver
  • salt
  • 4 ss eddik 7%
  • 1 torskerogn
  • 1 torskelever
  • kvernet pepper
  • 0.5 løk
  • 2 laurbærblad
  • poteter
  • gulrot
  • smør
  • persille
'Først rogna:
Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
woman cooking

Bon appetit!

'Først rogna:
Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?