Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
Bon appetit!
'Først rogna:
Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto