Potet skrubbes og skjæres i båter. Gresskar skrelles og skjæres i biter, større enn potetene. Gulrot skrubbes eller skrelles, og skjæres i to, fire eller seks på langs, alt etter størrelsen.
Bland salt, chili og matolje i en bolle, og ha deretter i alle grønnsakene. Bland godt, og spre ut på en langpanne.
Bakes i ca. 30 minutter på 200 grader (ikke varmluft), til potetene er møre.
Rør rundt med steikespade innimellom, ellers henger maten seg lett fast i langpannen.
Like før servering dryppes litt sitronsaft på gresskar- og gulrotbitene.
Filetene skylles og skjæres i porsjonsbiter.
La overflødig vann renne av, og tørk deretter med kjøkkenpapir.
Varm steikepanne på ca. 2/3 styrke, og vend fiskestykkene i siktet hvetemel, før de steikes i en blanding av olje og smør.
Steik med skinnsiden av fileten ned til stykket er mer enn halvveis gjennomstekt. Så vendes fileten og steikes raskt på oppsiden.
Kokossaus til torsk
Hvitløk presses eller raspes fint, og ingefærrot finrives.
Hell kokosmelken i en liten kjele, og rør inn kryddere samt maisenna etter anvisning på pakken.
Varm opp og kok forsiktig i et par minutter til sausen tykner, og smak om nødvendig til med salt.
Nå bør du ha oppvarmede tallerkener klare med bakte grønnsaker utporsjonert.
Legg fiskestykkene på tallerkenen med skinnsiden opp. Skrell av skinnet så fint du klarer, og fjern det.
Dryss fint salt over fisken, pluss et par drag med pepperkvernen, og så øses sausen forsiktig rundt fiskestykket.
Bon appetit!
Potet skrubbes og skjæres i båter. Gresskar skrelles og skjæres i biter, større enn potetene. Gulrot skrubbes eller skrelles, og skjæres i to, fire eller seks på langs, alt etter størrelsen.
Bland salt, chili og matolje i en bolle, og ha deretter i alle grønnsakene. Bland godt, og spre ut på en langpanne.
Bakes i ca. 30 minutter på 200 grader (ikke varmluft), til potetene er møre.
Rør rundt med steikespade innimellom, ellers henger maten seg lett fast i langpannen.
Like før servering dryppes litt sitronsaft på gresskar- og gulrotbitene.
Filetene skylles og skjæres i porsjonsbiter.
La overflødig vann renne av, og tørk deretter med kjøkkenpapir.
Varm steikepanne på ca. 2/3 styrke, og vend fiskestykkene i siktet hvetemel, før de steikes i en blanding av olje og smør.
Steik med skinnsiden av fileten ned til stykket er mer enn halvveis gjennomstekt. Så vendes fileten og steikes raskt på oppsiden.
Kokossaus til torsk
Hvitløk presses eller raspes fint, og ingefærrot finrives.
Hell kokosmelken i en liten kjele, og rør inn kryddere samt maisenna etter anvisning på pakken.
Varm opp og kok forsiktig i et par minutter til sausen tykner, og smak om nødvendig til med salt.
Nå bør du ha oppvarmede tallerkener klare med bakte grønnsaker utporsjonert.
Legg fiskestykkene på tallerkenen med skinnsiden opp. Skrell av skinnet så fint du klarer, og fjern det.
Dryss fint salt over fisken, pluss et par drag med pepperkvernen, og så øses sausen forsiktig rundt fiskestykket.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto