Til hovedinnhold
rask

Italiensk salat

30 min

En klassiker på koldtbordet, enten det er vinter eller vår. Salaten kan du lage klar på forhånd, da den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Lagret av 81 brukere
Italiensk salat

En klassiker på koldtbordet, enten det er vinter eller vår. Salaten kan du lage klar på forhånd, da den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Lagret av 81 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 gulrot
  • 0.3 sellerirot
  • 0.25 hodekål
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • kvernet pepper
  • salt
  • 1 dl sylteagurk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 gulrot
  • 0.3 sellerirot
  • 0.25 hodekål
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • kvernet pepper
  • salt
  • 1 dl sylteagurk
Skrell og finsnitt gulrøtter og sellerirot. Gulrot og sellerirot kan du gjerne raspe på den tykkeste delen av rivjernet (kalt «svigermor» av enkelte kokker)
Finsnitt hodekål og hakk sylteagurk.
Bland majones, rømme, eddik og sukker.
Smak til med salt og pepper. Bland inn agurker.
Legg plastfilm rett på overflaten av salaten for å hindre at den blir ekkel. Den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finsnitt gulrøtter og sellerirot. Gulrot og sellerirot kan du gjerne raspe på den tykkeste delen av rivjernet (kalt «svigermor» av enkelte kokker)
Finsnitt hodekål og hakk sylteagurk.
Bland majones, rømme, eddik og sukker.
Smak til med salt og pepper. Bland inn agurker.
Legg plastfilm rett på overflaten av salaten for å hindre at den blir ekkel. Den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?