rask

Italiensk salat

30 min

En klassiker på koldtbordet, enten det er vinter eller vår. Salaten kan du lage klar på forhånd, da den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

92 har lagret denne
Italiensk salat

En klassiker på koldtbordet, enten det er vinter eller vår. Salaten kan du lage klar på forhånd, da den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

92 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3 gulrot
  • 0.3 sellerirot
  • 0.25 hodekål
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • kvernet pepper
  • salt
  • 1 dl sylteagurk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 gulrot
  • 0.3 sellerirot
  • 0.25 hodekål
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • kvernet pepper
  • salt
  • 1 dl sylteagurk
Skrell og finsnitt gulrøtter og sellerirot. Gulrot og sellerirot kan du gjerne raspe på den tykkeste delen av rivjernet (kalt «svigermor» av enkelte kokker)
Finsnitt hodekål og hakk sylteagurk.
Bland majones, rømme, eddik og sukker.
Smak til med salt og pepper. Bland inn agurker.
Legg plastfilm rett på overflaten av salaten for å hindre at den blir ekkel. Den holder seg minst en uke i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finsnitt gulrøtter og sellerirot. Gulrot og sellerirot kan du gjerne raspe på den tykkeste delen av rivjernet (kalt «svigermor» av enkelte kokker)
Finsnitt hodekål og hakk sylteagurk.
Bland majones, rømme, eddik og sukker.
Smak til med salt og pepper. Bland inn agurker.
Legg plastfilm rett på overflaten av salaten for å hindre at den blir ekkel. Den holder seg minst en uke i kjøleskapet.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?