Bind to baconskiver rundt hver rype og fest med stikkere.
Ha litt salt og pepper rundt det hele.
Varm litt stekeolje i en jerngryte eller en panne på litt over middels varme. Stek fuglene pent brune rundt det hele.
Ha en rødvinsskvett i gryten, legg på lokk og sett i forhåndsvarmet ovn på 180 grader i rundt et kvarter.
Har du brunet rypene i panne, kan du legg dem i ildfast form med folie over.
Finhakk sjalotten. Ha en liten skvett olje i en tykkbunnet kjele på litt under middels varme og stek løken under omrøring. Den skal bli myk, men ikke brunes.
Del blomkålen i små buketter og ha dem i kjelen.
Skru opp varmen noe, hell over fløten og la det koke til blomkålen er mør.
Fisk ut bukettene og kjør til mos med stavmikser.
Spe med den innkokte fløten til du har en fin mos.
Smak til med salt og pepper.
Finhakk oliven og vend det inn.
Tips:
Server med en høstlig salat, gjerne som her med stekte kantareller, ristede hasselnøtter og honningglaserte minigulrøtter.
Bon appetit!
Gjør rypene gryteklare.
Bind to baconskiver rundt hver rype og fest med stikkere.
Ha litt salt og pepper rundt det hele.
Varm litt stekeolje i en jerngryte eller en panne på litt over middels varme. Stek fuglene pent brune rundt det hele.
Ha en rødvinsskvett i gryten, legg på lokk og sett i forhåndsvarmet ovn på 180 grader i rundt et kvarter.
Har du brunet rypene i panne, kan du legg dem i ildfast form med folie over.
Finhakk sjalotten. Ha en liten skvett olje i en tykkbunnet kjele på litt under middels varme og stek løken under omrøring. Den skal bli myk, men ikke brunes.
Del blomkålen i små buketter og ha dem i kjelen.
Skru opp varmen noe, hell over fløten og la det koke til blomkålen er mør.
Fisk ut bukettene og kjør til mos med stavmikser.
Spe med den innkokte fløten til du har en fin mos.
Smak til med salt og pepper.
Finhakk oliven og vend det inn.
Tips:
Server med en høstlig salat, gjerne som her med stekte kantareller, ristede hasselnøtter og honningglaserte minigulrøtter.