Hjortegryte med kirsebær
Grytevaianter eller retter som steker seg selv i ovnen, eller surrer lenge på komfyren, er alltid velkomne. Ved å bruke kokestykker av kjøtt, kommer du også ut til en overkommelig pris.
Vårt første forslag er en festvariant av en gryte; den er verken rimelig eller laget i en fei, med mindre du har skutt dyret selv, og har kirsebær i fryseren. Men god? Ingen bedre.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Grytevaianter eller retter som steker seg selv i ovnen, eller surrer lenge på komfyren, er alltid velkomne. Ved å bruke kokestykker av kjøtt, kommer du også ut til en overkommelig pris.
Vårt første forslag er en festvariant av en gryte; den er verken rimelig eller laget i en fei, med mindre du har skutt dyret selv, og har kirsebær i fryseren. Men god? Ingen bedre.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
- 1 kg viltkjøtt
- salt og kvernet pepper
- olje
- 4 løk
- 2 stangselleri
- 2 tomat
- 2.5 dl rødvin
- 2 l kjøttkraft, gjerne vilt
- 10 hel sort pepper
- 8 einebær
- 1 kvast timian
- 1 laurbærblad
- 1 dl likør, solbær
- 2 ss ripsgelé
- 2 ss brunt sukker
Kirsebær
- 500 g kirsebær
- 2.5 dl portvin
- 2.5 dl rødvin
- 0.5 appelsin
- 0.5 sitron
- 1 kg viltkjøtt
- salt og kvernet pepper
- olje
- 4 løk
- 2 stangselleri
- 2 tomat
- 2.5 dl rødvin
- 2 l kjøttkraft, gjerne vilt
- 10 hel sort pepper
- 8 einebær
- 1 kvast timian
- 1 laurbærblad
- 1 dl likør, solbær
- 2 ss ripsgelé
- 2 ss brunt sukker
Kirsebær
- 500 g kirsebær
- 2.5 dl portvin
- 2.5 dl rødvin
- 0.5 appelsin
- 0.5 sitron
Kirsebær
