Torsk med ingefærerter
1 h
Lettsaltet torsk servert med sennep- og sitronsaus og en ertepuré med ingefær.
Kilde: Aftenposten
Lagret av 74 brukere
Lettsaltet torsk servert med sennep- og sitronsaus og en ertepuré med ingefær.
Kilde: Aftenposten
Lagret av 74 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 800 g torsk, lettsaltet
- 1 laurbærblad
Sennep/sitronsaus
- 50 g smør
- 3 sjalottløk
- 20 g hvetemel
- 2 dl melk
- 1 ss sennep
- sitronsaft, presset
ertepuré
- 300 g erter, frosne
- 2 ss smør
- 4 ss vann
- 2 ts ingefær
- 2 hjertesalat
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torsk, lettsaltet
- 1 laurbærblad
Sennep/sitronsaus
- 50 g smør
- 3 sjalottløk
- 20 g hvetemel
- 2 dl melk
- 1 ss sennep
- sitronsaft, presset
ertepuré
- 300 g erter, frosne
- 2 ss smør
- 4 ss vann
- 2 ts ingefær
- 2 hjertesalat
- salt og kvernet pepper
Kok opp rikelig med vann og laurbærbladet i en kjele.
Legg i fisken og la vannet koke opp igjen. Legg på lokk og dra kjelen av platen.
Da er fisken ferdig etter litt over 10 minutter.
Sennep/sitronsaus
Finhakk sjalottløk.
Smelt smøret i en liten kjele og ha i løken, sennep og litt ferskpresset sitronsaft.
Rør inn mel og spe med melken mens det småkoker. La det putre i rundt ti minutter, til sausen er tykk.
Spe med litt av kokevannet til fisken.
Ertepuré
Ha de frosne ertene i en kjele, hell på varmt vann fra springen og la ertene tine et halvt minutt.
Hell av vannet og erstatt det med rundt 4 ss kaldt vann, avhengig av hvor stor kjelen er. Ha i finahkket ingefær og kok opp.
La det koke en kort stund, til vannet er fordampet og ertene møre.
Mos ertene halvveis med en stor skje, eller bruk en stavmikser forsiktig til det blir en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Hakk hjertesalaten og rør inn i ertepureen rett før servering.

Bon appetit!
Kok opp rikelig med vann og laurbærbladet i en kjele.
Legg i fisken og la vannet koke opp igjen. Legg på lokk og dra kjelen av platen.
Da er fisken ferdig etter litt over 10 minutter.
Sennep/sitronsaus
Finhakk sjalottløk.
Smelt smøret i en liten kjele og ha i løken, sennep og litt ferskpresset sitronsaft.
Rør inn mel og spe med melken mens det småkoker. La det putre i rundt ti minutter, til sausen er tykk.
Spe med litt av kokevannet til fisken.
Ertepuré
Ha de frosne ertene i en kjele, hell på varmt vann fra springen og la ertene tine et halvt minutt.
Hell av vannet og erstatt det med rundt 4 ss kaldt vann, avhengig av hvor stor kjelen er. Ha i finahkket ingefær og kok opp.
La det koke en kort stund, til vannet er fordampet og ertene møre.
Mos ertene halvveis med en stor skje, eller bruk en stavmikser forsiktig til det blir en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Hakk hjertesalaten og rør inn i ertepureen rett før servering.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.