Kveite med rekesaus

60 min

Vi har alltid ivret etter å utnytte rekeskallet til kraft. Nå tar vi et skritt lenger, og kaster ikke rekeskallet etter at smaken er kokt ut, men moser det så det blir en del av sausen. Og tror du ikke sausen blir enda mer smaksrik!
Denne sausen lager vi til grillet kveite. Du kan bruke annen robust hvit fisk i stedet.
Kilde: Adresseavisen

48 har lagret denne
Kveite med rekesaus

Vi har alltid ivret etter å utnytte rekeskallet til kraft. Nå tar vi et skritt lenger, og kaster ikke rekeskallet etter at smaken er kokt ut, men moser det så det blir en del av sausen. Og tror du ikke sausen blir enda mer smaksrik!
Denne sausen lager vi til grillet kveite. Du kan bruke annen robust hvit fisk i stedet.
Kilde: Adresseavisen

48 har lagret denne
8
porsjoner
  • 0.5 l reker
  • 1 stangselleri
  • 1 gulrot
  • 0.5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 klasetomat
  • 2 kvaster timian
  • 3 dl vann
  • 0.5 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 ss konjakk
  • 800 g kveite, koteletter
  • olivenolje
  • salt
  • sitron
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 l reker
  • 1 stangselleri
  • 1 gulrot
  • 0.5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 klasetomat
  • 2 kvaster timian
  • 3 dl vann
  • 0.5 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 ss konjakk
  • 800 g kveite, koteletter
  • olivenolje
  • salt
  • sitron
Kutt opp stangselleri, løk, hvitløk og tomat.
Rens rekene og legg «kjøttet» til side.
Skyll rekeskallet grundig, brun i olivenolje i en gryte.
Tilsett selleri, løk, hvitløk. La surre til mykt.
Tilsett tomat, timian, vin og vann så det dekker.
La koke i 20 minutter. Ikke mer.
Kjør i blender. Ev bruk stavmikser. Sil så sausen.
Tilsett litt fløte og ev. en spiseskje konjakk.
Kok i 20–30 minutter, til redusert med en tredjedel.
Smak til med salt og pepper
Ta på salt, skvett litt olivenolje over kveiteskivene som grilles litt på hver side. Bruk grillstekepanne eller grillen ute.
Grill videre på svakere varme i ca. fire minutter på hver side, eller bak i stekeovn på 160 grader i ca. 15 minutter, begge tidsangivelser er avhengig av tykkelse.
Skvis over sitronsaft før servering.
Server kveita med reker, saus- og ev. salat, brød eller potet.
Stekte kantareller, rett fra skogen, er optimalt godt til.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt opp stangselleri, løk, hvitløk og tomat.
Rens rekene og legg «kjøttet» til side.
Skyll rekeskallet grundig, brun i olivenolje i en gryte.
Tilsett selleri, løk, hvitløk. La surre til mykt.
Tilsett tomat, timian, vin og vann så det dekker.
La koke i 20 minutter. Ikke mer.
Kjør i blender. Ev bruk stavmikser. Sil så sausen.
Tilsett litt fløte og ev. en spiseskje konjakk.
Kok i 20–30 minutter, til redusert med en tredjedel.
Smak til med salt og pepper
Ta på salt, skvett litt olivenolje over kveiteskivene som grilles litt på hver side. Bruk grillstekepanne eller grillen ute.
Grill videre på svakere varme i ca. fire minutter på hver side, eller bak i stekeovn på 160 grader i ca. 15 minutter, begge tidsangivelser er avhengig av tykkelse.
Skvis over sitronsaft før servering.
Server kveita med reker, saus- og ev. salat, brød eller potet.
Stekte kantareller, rett fra skogen, er optimalt godt til.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?