Til hovedinnhold

Ovnsbakt torskerygg

1 h

Dette er en av matskribent Fredrik Halds favorittoppskrifter av torsk.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Lagret av 62 brukere
Ovnsbakt torskerygg

Dette er en av matskribent Fredrik Halds favorittoppskrifter av torsk.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Gidske Stark

Lagret av 62 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • torskefilet, rygg
  • 1 sellerirot
  • 16 sjalottløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss sukker
  • 10 ss balsamicoeddik
  • 2.5 dl fiskekraft
  • 20 sjampinjong
  • 100 g smør, usaltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • torskefilet, rygg
  • 1 sellerirot
  • 16 sjalottløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss sukker
  • 10 ss balsamicoeddik
  • 2.5 dl fiskekraft
  • 20 sjampinjong
  • 100 g smør, usaltet
Surr løkene i olje på svak varme til de begynner å bli møre.
Ha sukker i løken og la det karamelliseres.
Tilsett balsamicoeddik, la det koke inn til eddiken er nesten borte.
Tilsett fiskekraft og kok inn.
Rør inn 2 ss smør før servering.
Ha salt og pepper på torskebiffene (behold skinnet på, men fjern fiskebeinene.)
Legg dem i en smurt ildfast form. Bak dem midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.
Bruk små sjampinjonger. Del dem i 4.
Sjampinjongene surres i smør til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.
Selleriroten kokes mør, hell av vannet og tilsett smør, salt og pepper. Moses grovt.
Anrettes pent på en tallerken og serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Surr løkene i olje på svak varme til de begynner å bli møre.
Ha sukker i løken og la det karamelliseres.
Tilsett balsamicoeddik, la det koke inn til eddiken er nesten borte.
Tilsett fiskekraft og kok inn.
Rør inn 2 ss smør før servering.
Ha salt og pepper på torskebiffene (behold skinnet på, men fjern fiskebeinene.)
Legg dem i en smurt ildfast form. Bak dem midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.
Bruk små sjampinjonger. Del dem i 4.
Sjampinjongene surres i smør til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.
Selleriroten kokes mør, hell av vannet og tilsett smør, salt og pepper. Moses grovt.
Anrettes pent på en tallerken og serveres.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?