Indrefilet av elg med kantarellpuré og bæreddiksaus
1 h
Sammen med høstens ferske råvarer viser elgkjøttet seg fra sin beste side i denne festmiddagen. La gjerne middagsgjestene være med å lage mat, her er det mange elementer som må gjøres klar før de settes sammen. Pass på at du leser hele oppskriften godt før du starter på denne retten.
Kilde: Kokk Simon Laiti for Dinmat. Foto: Nufsaid
Lagret av 25 brukere
Sammen med høstens ferske råvarer viser elgkjøttet seg fra sin beste side i denne festmiddagen. La gjerne middagsgjestene være med å lage mat, her er det mange elementer som må gjøres klar før de settes sammen. Pass på at du leser hele oppskriften godt før du starter på denne retten.
Kilde: Kokk Simon Laiti for Dinmat. Foto: Nufsaid
Lagret av 25 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 500 g kantarell
- 1 sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- 2 ss eddik
- 2.5 dl crème fraîche
- salt og kvernet pepper
bakte tomater
- 2 dl olivenolje
- 60 cherrytomater
- 2 hvitløksfedd
- timian
Beteblanding
- 5 rødbeter
- 5 gulbete
- 0.5 ss salt
- 50 g smør
- 1 kvast persille
Saus
- 1 ss sukker
- 2 dl eddik
- 8 dl rødvin
- 5 dl kalvekraft
- 50 g smør
- salt og kvernet pepper
Elgkjøtt
- 3 kg elg, indrefilet
- 1 ss salt og kvernet pepper
- 50 g smør
- 1 sitron
- 3 hvitløksfedd
- 1 ss einebær
- 50 g persille
- 1 ss rosépepper
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kantarell
- 1 sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- 2 ss eddik
- 2.5 dl crème fraîche
- salt og kvernet pepper
bakte tomater
- 2 dl olivenolje
- 60 cherrytomater
- 2 hvitløksfedd
- timian
Beteblanding
- 5 rødbeter
- 5 gulbete
- 0.5 ss salt
- 50 g smør
- 1 kvast persille
Saus
- 1 ss sukker
- 2 dl eddik
- 8 dl rødvin
- 5 dl kalvekraft
- 50 g smør
- salt og kvernet pepper
Elgkjøtt
- 3 kg elg, indrefilet
- 1 ss salt og kvernet pepper
- 50 g smør
- 1 sitron
- 3 hvitløksfedd
- 1 ss einebær
- 50 g persille
- 1 ss rosépepper
- 2 ss olivenolje
Start med kantarellene. Spar de minste og peneste av dem til senere.
Kutt de andre i små biter, gjør det samme med løk og hvitløk, og ha stek de sammen med smør i en stekepanne.
Tilsett eddik og crème fraîche og kok opp.
Ha blandingen i en kjøkkenmaskin, og kjør det til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
Bakte tomater
Bruk en kniv til å skjære et lite kryss øverst på hver tomat.
Kok opp en gryte med vann, sett en bolle med isvann ved siden.
Dypp fem og fem tomater om gangen i det kokende vannet, la de ligge der i rundt fem sekunder. Legg dem rett over i isvannet, og dra av skallet.
Ha olje i en stekepanne på ganske svak varme. Finhakk timian og hvitløk, og ha det i.
Varm tomatene forsiktig i stekepanna. Tilsett salt og pepper.
Beteblanding
Skrell rødbetene, og skjær dem i terninger.
Kok opp vann og litt salt i en gryte. Ha en skål med isvann stående ved siden.
Kok rødbetene til de blir "al dente", og legg dem rett over i isvannet.
Like før servering steker du terningene et par minutter i en panne med litt smør.
Finhakk persille, og dryss over.
Saus
Ha sukker i en gryte, og varm det forsiktig opp.
Tilsett eddik, og deretter vin. Kok opp, og la det koke til halvparten av mengden er igjen.
Tilsett kalvekraft, og la det koke litt lenger.
Før servering vender du inn romtemperert smør, og smaker til med salt og pepper.
Elgkjøtt
Forvarm stekeovnen til 90 grader.
Rens elgefiletene for sener og hinner, og knytt dem fast med hyssing.
Gni dem deretter inn med salt og pepper, og forstek i en stekepanne med litt smør.
Rens og finhakk hvitløksfedd og persille, og riv sitronskallet.
Bland det sammen med oljvenolje, knuste einebær og rosépepper.
Gni blandingen utover elgstykkene, og legg dem på stekebrett.
Stikk et steketermometer i det ene stykket, og stek elgefiletene i stekeovnen til kjernetemperaturen er 58 grader.
Mens kjøttet står i ovnen varmer du litt olje i en stekepanne, og steker de resterende kantarellene.
Ta dem ut av ovnen og la den hvile.
Skjær elgefiletene opp i porsjonstykker, og anrett på en tallerken sammen med kantarellpuré, beteblanding, tomater og stekte kantareller.
Hell saus over.

Bon appetit!
Start med kantarellene. Spar de minste og peneste av dem til senere.
Kutt de andre i små biter, gjør det samme med løk og hvitløk, og ha stek de sammen med smør i en stekepanne.
Tilsett eddik og crème fraîche og kok opp.
Ha blandingen i en kjøkkenmaskin, og kjør det til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
Bakte tomater
Bruk en kniv til å skjære et lite kryss øverst på hver tomat.
Kok opp en gryte med vann, sett en bolle med isvann ved siden.
Dypp fem og fem tomater om gangen i det kokende vannet, la de ligge der i rundt fem sekunder. Legg dem rett over i isvannet, og dra av skallet.
Ha olje i en stekepanne på ganske svak varme. Finhakk timian og hvitløk, og ha det i.
Varm tomatene forsiktig i stekepanna. Tilsett salt og pepper.
Beteblanding
Skrell rødbetene, og skjær dem i terninger.
Kok opp vann og litt salt i en gryte. Ha en skål med isvann stående ved siden.
Kok rødbetene til de blir "al dente", og legg dem rett over i isvannet.
Like før servering steker du terningene et par minutter i en panne med litt smør.
Finhakk persille, og dryss over.
Saus
Ha sukker i en gryte, og varm det forsiktig opp.
Tilsett eddik, og deretter vin. Kok opp, og la det koke til halvparten av mengden er igjen.
Tilsett kalvekraft, og la det koke litt lenger.
Før servering vender du inn romtemperert smør, og smaker til med salt og pepper.
Elgkjøtt
Forvarm stekeovnen til 90 grader.
Rens elgefiletene for sener og hinner, og knytt dem fast med hyssing.
Gni dem deretter inn med salt og pepper, og forstek i en stekepanne med litt smør.
Rens og finhakk hvitløksfedd og persille, og riv sitronskallet.
Bland det sammen med oljvenolje, knuste einebær og rosépepper.
Gni blandingen utover elgstykkene, og legg dem på stekebrett.
Stikk et steketermometer i det ene stykket, og stek elgefiletene i stekeovnen til kjernetemperaturen er 58 grader.
Mens kjøttet står i ovnen varmer du litt olje i en stekepanne, og steker de resterende kantarellene.
Ta dem ut av ovnen og la den hvile.
Skjær elgefiletene opp i porsjonstykker, og anrett på en tallerken sammen med kantarellpuré, beteblanding, tomater og stekte kantareller.
Hell saus over.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.