Til hovedinnhold

Elgkarbonader surret i bacon

1 h 30 min

Tykke, saftige elgkarbonader med bacon, servert med kokte poteter, skogsoppsaus og smørdampede rosenkål.

Lagret av 214 brukere
Elgkarbonader surret i bacon

Tykke, saftige elgkarbonader med bacon, servert med kokte poteter, skogsoppsaus og smørdampede rosenkål.

Lagret av 214 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g elg, grovmalt
  • 400 g medisterdeig, grovmalt
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 6 stk einebær, knuste
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl matfløte
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 1 ss sirup, lys, til rødvinssirup
  • 1 ss rødvin, til rødvinssirup
  • salt
  • pepper

soppsaus

  • 200 g kantarell, eller annen skogsopp
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl kjøttkraft, eller oksebuljong
  • 2 dl crème fraîche

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g elg, grovmalt
  • 400 g medisterdeig, grovmalt
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 6 stk einebær, knuste
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl matfløte
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 1 ss sirup, lys, til rødvinssirup
  • 1 ss rødvin, til rødvinssirup
  • salt
  • pepper

soppsaus

  • 200 g kantarell, eller annen skogsopp
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl kjøttkraft, eller oksebuljong
  • 2 dl crème fraîche
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Form elgkarbonadedeigen til store tykke karbonadekaker. Snurr baconskiver rundt hver og fest disse med tannpirker. Varm olje i stekepannen og stek elgkarbonadene brune på hver side. Legg de ferdigbrunede kakene i en ovnsform og stek videre i komfyren på ca. 190 grader til de er gjennomstekte.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes. La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper. TIPS: Kok inn 3 dl rødvin med 3 ss sukker til sirupskonsistens. Denne rødvinssirupen passer godt som smakstilsetting i flere typer sauser.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes. La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper. TIPS: Kok inn 3 dl rødvin med 3 ss sukker til sirupskonsistens. Denne rødvinssirupen passer godt som smakstilsetting i flere typer sauser.
woman cooking

Bon appetit!

Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Form elgkarbonadedeigen til store tykke karbonadekaker. Snurr baconskiver rundt hver og fest disse med tannpirker. Varm olje i stekepannen og stek elgkarbonadene brune på hver side. Legg de ferdigbrunede kakene i en ovnsform og stek videre i komfyren på ca. 190 grader til de er gjennomstekte.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes. La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper. TIPS: Kok inn 3 dl rødvin med 3 ss sukker til sirupskonsistens. Denne rødvinssirupen passer godt som smakstilsetting i flere typer sauser.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes. La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper. TIPS: Kok inn 3 dl rødvin med 3 ss sukker til sirupskonsistens. Denne rødvinssirupen passer godt som smakstilsetting i flere typer sauser.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?