Olivenbakt torsk med confitert potet og olivensjy
60 min
Nydelig torsk med smak av oliven og hvitløk.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen
15 har lagret denne
Nydelig torsk med smak av oliven og hvitløk.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen
15 har lagret denne
8
porsjoner
- 600 g torskefilet
- 100 g sorte oliven
- 1 hvitløksfedd
- 1 dl olivenolje
- 420 g poteter
- 4 vaktelegg
Olivensjy
- 2 sjalottløk
- 3 dl rødvin
- 2 dl oksekraft, demi glace
- 2 ss meierismør
- salt og kvernet pepper
- sitron
- 4 pequillos
- 10 sorte oliven
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g torskefilet
- 100 g sorte oliven
- 1 hvitløksfedd
- 1 dl olivenolje
- 420 g poteter
- 4 vaktelegg
Olivensjy
- 2 sjalottløk
- 3 dl rødvin
- 2 dl oksekraft, demi glace
- 2 ss meierismør
- salt og kvernet pepper
- sitron
- 4 pequillos
- 10 sorte oliven
Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.
Olivensjy
Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering

Bon appetit!
Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.
Olivensjy
Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering