Til hovedinnhold

Olivenbakt torsk med confitert potet og olivensjy

1 h

Nydelig torsk med smak av oliven og hvitløk.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen

Lagret av 15 brukere
Olivenbakt torsk med confitert potet og olivensjy

Nydelig torsk med smak av oliven og hvitløk.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen

Lagret av 15 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g torskefilet
  • 100 g sorte oliven
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 420 g poteter
  • 4 vaktelegg

Olivensjy

  • 2 sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, demi glace
  • 2 ss meierismør
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
  • 4 pequillos
  • 10 sorte oliven

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g torskefilet
  • 100 g sorte oliven
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 420 g poteter
  • 4 vaktelegg

Olivensjy

  • 2 sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, demi glace
  • 2 ss meierismør
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
  • 4 pequillos
  • 10 sorte oliven
Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.

Olivensjy

Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering
woman cooking

Bon appetit!

Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.

Olivensjy

Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?