Til hovedinnhold

Røkt elgstek

1 h

Kjøtt av elg egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Lagret av 19 brukere
Røkt elgstek

Kjøtt av elg egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Lagret av 19 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg elg, stek
  • 1 dl salt
  • 1.5 l vann
  • 8 einebær
  • 1 ts kvernet pepper
  • krydderurter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg elg, stek
  • 1 dl salt
  • 1.5 l vann
  • 8 einebær
  • 1 ts kvernet pepper
  • krydderurter
'Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg. '
woman cooking

Bon appetit!

'Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg. '
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?