Til hovedinnhold
rask

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

30 min

Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet. Server med myntesaus og en god Albariño.
Kilde: Aftenposten Foto: Geir Salvesen

Lagret av 16 brukere
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet. Server med myntesaus og en god Albariño.
Kilde: Aftenposten Foto: Geir Salvesen

Lagret av 16 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk
Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?