Til hovedinnhold

Pannestekt kveite med hollandaise og asparges

1 h

Kveite er fisken sin det. Det høye fettinnholdet gjør den svært velegnet til vin, både rød og hvit.
Kilde: Aftenposten Foto: Geir Salvesen

Lagret av 72 brukere
Pannestekt kveite med hollandaise og asparges

Kveite er fisken sin det. Det høye fettinnholdet gjør den svært velegnet til vin, både rød og hvit.
Kilde: Aftenposten Foto: Geir Salvesen

Lagret av 72 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 kveite, koteletter
  • 1 bunt asparges
  • 2 dl vann
  • 0.5 rødløk
  • 1 ss eddik
  • 200 g klarnet smør
  • 2 eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 kveite, koteletter
  • 1 bunt asparges
  • 2 dl vann
  • 0.5 rødløk
  • 1 ss eddik
  • 200 g klarnet smør
  • 2 eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
Ta fisken ut av kjøleskapet en halvtime før bruk.
Lag sausen: ha vann, løk, eddik, ½ ts salt og pepper i en liten kjele. Kok inn til halv mengde og sil av.  Pisk eggeplommene i en bolle. Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca. 80-90°C, og pisk kraftig til det blir luftig og tykt.
Ikke for mye varme, da skiller sausen seg.  
Ta bollen ut av vannbadet, sett den på benken og spe sakte med klarnet smør under kraftig pisking. Smak tilslutt sausen til med salt og sitronsaft.
Høvl tykkendene av aspargesene og kok i godt saltet vann, ca 4-5 min., avhengig av tykkelse.
Stek fiskestykkene i jernpanne med smør, ca 3 minutter på hver side.
woman cooking

Bon appetit!

Ta fisken ut av kjøleskapet en halvtime før bruk.
Lag sausen: ha vann, løk, eddik, ½ ts salt og pepper i en liten kjele. Kok inn til halv mengde og sil av.  Pisk eggeplommene i en bolle. Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca. 80-90°C, og pisk kraftig til det blir luftig og tykt.
Ikke for mye varme, da skiller sausen seg.  
Ta bollen ut av vannbadet, sett den på benken og spe sakte med klarnet smør under kraftig pisking. Smak tilslutt sausen til med salt og sitronsaft.
Høvl tykkendene av aspargesene og kok i godt saltet vann, ca 4-5 min., avhengig av tykkelse.
Stek fiskestykkene i jernpanne med smør, ca 3 minutter på hver side.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?