Ryper med bringebærsaus

60 min

Server stekt rype med bringebærsaus og potetstappe.
Kilde: Bergens Tidende Foto: Gidske Stark

13 har lagret denne
Ryper med bringebærsaus

Server stekt rype med bringebærsaus og potetstappe.
Kilde: Bergens Tidende Foto: Gidske Stark

13 har lagret denne
8
porsjoner
  • 8 rypebryst
  • 80 g bacon
  • 50 g sjalottløk
  • 50 g smør, usaltet
  • 250 g erter, frosne
  • smør
  • solsikkeolje
  • 150 g bringebær
  • 20 g sukker
  • 0.5 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 rypebryst
  • 80 g bacon
  • 50 g sjalottløk
  • 50 g smør, usaltet
  • 250 g erter, frosne
  • smør
  • solsikkeolje
  • 150 g bringebær
  • 20 g sukker
  • 0.5 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
Ha salt og pepper på brystene 
og stek dem i en panne i ca. 
3–4 min. på hver side. 
NB! Steketiden kan variere veldig mye fra fugl til fugl.
Ha bacon og løk i en panne, surr dette blankt, ha i erter. La dette 
bli varmt.
Lag karamell av sukker, ha i bringebær, vend dem i karamellen. 
Ha i kraft, kok inn til en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper. Anrett erteblandingen i bunnen 
av en tallerken, del rypebrystene 
i to, legg dem oppå og ha saus 
over.
Serveres med potetstappe.
woman cooking

Bon appetit!

Ha salt og pepper på brystene 
og stek dem i en panne i ca. 
3–4 min. på hver side. 
NB! Steketiden kan variere veldig mye fra fugl til fugl.
Ha bacon og løk i en panne, surr dette blankt, ha i erter. La dette 
bli varmt.
Lag karamell av sukker, ha i bringebær, vend dem i karamellen. 
Ha i kraft, kok inn til en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper. Anrett erteblandingen i bunnen 
av en tallerken, del rypebrystene 
i to, legg dem oppå og ha saus 
over.
Serveres med potetstappe.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?