Til hovedinnhold

Kalkunbiff

1 h

Kanskje du ikke har har oppdaget det? Men kalkun er så mye mer enn festlig nyttårsservering. Her blir kalkunen servert med byggryn. Ønsker du en rask middag, server med ris eller pasta.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Astrid Hals

Lagret av 26 brukere
Kalkunbiff

Kanskje du ikke har har oppdaget det? Men kalkun er så mye mer enn festlig nyttårsservering. Her blir kalkunen servert med byggryn. Ønsker du en rask middag, server med ris eller pasta.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Astrid Hals

Lagret av 26 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 rødløk
  • 2 ss ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 0.5 sitron
  • 1 granateple
  • 4 ss bladpersille
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g byggryn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper
  • 0.5 rødløk
  • 2 ss ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 0.5 sitron
  • 1 granateple
  • 4 ss bladpersille
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g byggryn
Bløtlegg byggrynene dagen før.
Kok byggrynene i vann 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
Skrell og finhakk hvitløk, rødløk og ingefær.
Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt.
Ha i soyasaus og saften fra sitronen.
La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
Finhakk bladpersille.
Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.
Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn.
Pynt med resten av granateplekjernene.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg byggrynene dagen før.
Kok byggrynene i vann 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
Skrell og finhakk hvitløk, rødløk og ingefær.
Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt.
Ha i soyasaus og saften fra sitronen.
La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
Finhakk bladpersille.
Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.
Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn.
Pynt med resten av granateplekjernene.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?