Stekt torsk med rekesmør og potetmos med sennep og persille
60 min
Denne retten ser erkenorsk ut. Ingen har bedre torsk og reker enn oss. Men inspirasjonen er en gastropuben "Pig's Ear" i London der kjøkkensjef Ashley Hancill bød på supertorsk med følge. Kilde: Stavanger Aftenblad
Denne retten ser erkenorsk ut. Ingen har bedre torsk og reker enn oss. Men inspirasjonen er en gastropuben "Pig's Ear" i London der kjøkkensjef Ashley Hancill bød på supertorsk med følge. Kilde: Stavanger Aftenblad
Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.
Potetmos
Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.
Rekesmør
Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.
Bon appetit!
Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.
Potetmos
Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.
Rekesmør
Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.