Stekt torsk med rekesmør og potetmos med sennep og persille

60 min

Denne retten ser erkenorsk ut. Ingen har bedre torsk og reker enn oss. Men inspirasjonen er en gastropuben "Pig's Ear" i London der kjøkkensjef Ashley Hancill bød på supertorsk med følge.
Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
Stekt torsk med rekesmør og potetmos med sennep og persille

Denne retten ser erkenorsk ut. Ingen har bedre torsk og reker enn oss. Men inspirasjonen er en gastropuben "Pig's Ear" i London der kjøkkensjef Ashley Hancill bød på supertorsk med følge.
Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 0.5 sitron
  • 1 timian
  • olje
  • hvit pepper

Potetmos

  • 6 poteter
  • 50 g smør, usaltet
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts grov sennep
  • 4 ss persille

Rekesmør

  • 3.5 dl hvitvin
  • 4 sjalottløk
  • 350 g smør, usaltet
  • sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss reker
  • 3 ss gressløk, hakket
  • 3 ss dill
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 0.5 sitron
  • 1 timian
  • olje
  • hvit pepper

Potetmos

  • 6 poteter
  • 50 g smør, usaltet
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts grov sennep
  • 4 ss persille

Rekesmør

  • 3.5 dl hvitvin
  • 4 sjalottløk
  • 350 g smør, usaltet
  • sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss reker
  • 3 ss gressløk, hakket
  • 3 ss dill
Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.

Potetmos

Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.

Rekesmør

Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.

Potetmos

Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.

Rekesmør

Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?