Til hovedinnhold

Ovnsbakt torskefilet med bakt løk, olivenpuré og potetmos

1 h

Denne varianten er et alternativ til klassikeren brandade, laget på saltet torsk; en favoritt i middelhavslandene. Olivenpuréen – en fornorsket tapenade – kan lages i god tid eller kjøpes. Vi kan by på det beste norske som fins, mandelpotet i mosen.
Kilde: Geir Skeie for dinmat

Lagret av 25 brukere
Ovnsbakt torskefilet med bakt løk, olivenpuré og potetmos

Denne varianten er et alternativ til klassikeren brandade, laget på saltet torsk; en favoritt i middelhavslandene. Olivenpuréen – en fornorsket tapenade – kan lages i god tid eller kjøpes. Vi kan by på det beste norske som fins, mandelpotet i mosen.
Kilde: Geir Skeie for dinmat

Lagret av 25 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 4 sjalottløk
  • 60 g oliven
  • 0.5 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 800 g poteter
  • 6 hvitløksfedd
  • 2 dl melk
  • 1 dl olivenolje
  • krydderurter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 4 sjalottløk
  • 60 g oliven
  • 0.5 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 800 g poteter
  • 6 hvitløksfedd
  • 2 dl melk
  • 1 dl olivenolje
  • krydderurter
Begynn med fisken: Rens den for skinn og bein og del i porsjonsstykker. Dryss med salt og la den trekke minst én time, gjerne natta over i kjøleskap. Saltet skal ikke skylles eller skrapes av før ovnsbakingen.
Bakt løk: Sett løken i ildfast form med skallet på. Drypp over olivenolje. La den bake mør ved 200 grader – 180 grader i varmluft - i 20-25 minutter. Fjern skallet.
Olivenpuré: Bruker du steinfrie oliven fra oljelake, kjør massen med skrelt hvitløk i kjøkkenmaskin til knudrete masse. Tørre oliven må spes med olivenolje for å få en saftig puré. Kan du velge, ta smakfulle lilla frukter.
Potetmos: Skrell poteter og hvitløkbåter. Kok møre i usaltet vann under lokk. Hell av vannet. Sett kasserollen tilbake på platen og la innholdet tørke. Varm melken. Mos massen mens du sper med olivenolje og melk. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering.
Legg fiskestykkene i smurt, ildfast form. Fordel olivenpuré over. Stek i ovnen ved 200 grader – 180 grader i varmluft – i 7-8 minutter.
Servér på varme tallerkener med en raus skje potetmos, fiskestykket oppå, bakt løk strødd med grovt salt og friske krydderurter på toppen. Drypp litt olivenolje rundt.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med fisken: Rens den for skinn og bein og del i porsjonsstykker. Dryss med salt og la den trekke minst én time, gjerne natta over i kjøleskap. Saltet skal ikke skylles eller skrapes av før ovnsbakingen.
Bakt løk: Sett løken i ildfast form med skallet på. Drypp over olivenolje. La den bake mør ved 200 grader – 180 grader i varmluft - i 20-25 minutter. Fjern skallet.
Olivenpuré: Bruker du steinfrie oliven fra oljelake, kjør massen med skrelt hvitløk i kjøkkenmaskin til knudrete masse. Tørre oliven må spes med olivenolje for å få en saftig puré. Kan du velge, ta smakfulle lilla frukter.
Potetmos: Skrell poteter og hvitløkbåter. Kok møre i usaltet vann under lokk. Hell av vannet. Sett kasserollen tilbake på platen og la innholdet tørke. Varm melken. Mos massen mens du sper med olivenolje og melk. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering.
Legg fiskestykkene i smurt, ildfast form. Fordel olivenpuré over. Stek i ovnen ved 200 grader – 180 grader i varmluft – i 7-8 minutter.
Servér på varme tallerkener med en raus skje potetmos, fiskestykket oppå, bakt løk strødd med grovt salt og friske krydderurter på toppen. Drypp litt olivenolje rundt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?