rask
Lettsaltet torsk med marinerte poteter
30 min
Denne tradisjonsretten får et tidsriktig følge av marinerte poteter. Men hold på kokte gulrøtter, smeltet smør og godt flatbrød til. Det smaker også godt med kapers i dressingen til potetene.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga
38 har lagret denne
Denne tradisjonsretten får et tidsriktig følge av marinerte poteter. Men hold på kokte gulrøtter, smeltet smør og godt flatbrød til. Det smaker også godt med kapers i dressingen til potetene.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga
38 har lagret denne
8
porsjoner
- 800 g torskefilet
- 2 ss salt
- 800 g poteter
- 2 sjalottløk
- 2 ss dill
- 2 ss hvitvinseddik
- 4 ss olivenolje, Extra Virgin
- salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torskefilet
- 2 ss salt
- 800 g poteter
- 2 sjalottløk
- 2 ss dill
- 2 ss hvitvinseddik
- 4 ss olivenolje, Extra Virgin
- salt og kvernet pepper
Torsk:
Del fileten i porsjonsstykker. Strø salt på torskefiletene og la dem trekke i 15 minutter.
Skyll av saltet. Legg fisken i en vid kasserolle. Hell på litt vann. Legg lokk på kasserollen. Damp filetene i lettsaltet vann 6-8 minutter.
Marinerte poteter:
Vask og skrubb potetene godt. Behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Skyll potetene i kaldt vann, og skrell dem mens de er varme. Del potetene i båter.
Bland finhakk sjalottløk og dill/persille. Tilsett eddik, olje, salt og pepper.
Løft forsiktig de varme potetbåtene inn i dressingen som da vil trekke inn i potetene. Tilsett evt. mer olivenolje om nødvendig.
Servér evt. med kokte gulrøtter, litt smeltet smør og godt flatbrød til.
Andre krydderurter som fransk estragon og gressløk er også godt følge til poteter og torsk.

Bon appetit!
Torsk:
Del fileten i porsjonsstykker. Strø salt på torskefiletene og la dem trekke i 15 minutter.
Skyll av saltet. Legg fisken i en vid kasserolle. Hell på litt vann. Legg lokk på kasserollen. Damp filetene i lettsaltet vann 6-8 minutter.
Marinerte poteter:
Vask og skrubb potetene godt. Behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Skyll potetene i kaldt vann, og skrell dem mens de er varme. Del potetene i båter.
Bland finhakk sjalottløk og dill/persille. Tilsett eddik, olje, salt og pepper.
Løft forsiktig de varme potetbåtene inn i dressingen som da vil trekke inn i potetene. Tilsett evt. mer olivenolje om nødvendig.
Servér evt. med kokte gulrøtter, litt smeltet smør og godt flatbrød til.
Andre krydderurter som fransk estragon og gressløk er også godt følge til poteter og torsk.