Til hovedinnhold

Stekt torsk med bacon og tomat

30 min

Lettsaltet torsk og sprøtt bacon med syrlige tomater til, er utsøkt hverdagsmat. Tomatene gjør retten både mer delikat og sunnere. Potetmosen kan tilføres smak av krydder, krydderurter eller rotgrønnsaker.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 189 brukere
Stekt torsk med bacon og tomat

Lettsaltet torsk og sprøtt bacon med syrlige tomater til, er utsøkt hverdagsmat. Tomatene gjør retten både mer delikat og sunnere. Potetmosen kan tilføres smak av krydder, krydderurter eller rotgrønnsaker.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 189 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss havsalt
  • 2 plommetomat
  • 12 mandelpotet
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1.5 dl melk
  • 2 ss timian
  • 6 skive(r) bacon
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss havsalt
  • 2 plommetomat
  • 12 mandelpotet
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1.5 dl melk
  • 2 ss timian
  • 6 skive(r) bacon
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Fisk:
Del fileten i porsjonsstykker. Dryss havsalt over, og la fisken trekke salt i 15 minutter. Saltet gir fisken fastere konsistens.
Skyll av saltet. Tørk filetene godt.
Dryss på salt og pepper.
Stek fisken gyllen i smør eller like deler smør og olje.
Grovhakk tomatene.
Stek tomatene med fisken det siste minuttet, slik at tomatbitene blir varme.
Potetmos:
Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og hvitløk i usaltet vann.
Slå av vannet når potetene er møre.
Tilsett smør, fløte og timian. Mos potetene.
Smak til med salt og pepper. Husk at baconet er salt, så vær forsiktig med saltbruken.
Bacon:
Tilbered bacon mens potetene koker. Skjær bacon i strimler. Smelt litt smør i en panne. Stek bacon sprøtt og gyllent og hold det varmt til servering.
Servering:
Legg en raus porsjon potetmos på varm tallerken. Legg torskefileten oppå. Fordel tomatbiter oppå og rundt fisken. Legg på baconstrimler til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Fisk:
Del fileten i porsjonsstykker. Dryss havsalt over, og la fisken trekke salt i 15 minutter. Saltet gir fisken fastere konsistens.
Skyll av saltet. Tørk filetene godt.
Dryss på salt og pepper.
Stek fisken gyllen i smør eller like deler smør og olje.
Grovhakk tomatene.
Stek tomatene med fisken det siste minuttet, slik at tomatbitene blir varme.
Potetmos:
Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og hvitløk i usaltet vann.
Slå av vannet når potetene er møre.
Tilsett smør, fløte og timian. Mos potetene.
Smak til med salt og pepper. Husk at baconet er salt, så vær forsiktig med saltbruken.
Bacon:
Tilbered bacon mens potetene koker. Skjær bacon i strimler. Smelt litt smør i en panne. Stek bacon sprøtt og gyllent og hold det varmt til servering.
Servering:
Legg en raus porsjon potetmos på varm tallerken. Legg torskefileten oppå. Fordel tomatbiter oppå og rundt fisken. Legg på baconstrimler til slutt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?