Stekt torsk med bacon og tomat
30 min
Lettsaltet torsk og sprøtt bacon med syrlige tomater til, er utsøkt hverdagsmat. Tomatene gjør retten både mer delikat og sunnere. Potetmosen kan tilføres smak av krydder, krydderurter eller rotgrønnsaker.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga
Lagret av 189 brukere
Lettsaltet torsk og sprøtt bacon med syrlige tomater til, er utsøkt hverdagsmat. Tomatene gjør retten både mer delikat og sunnere. Potetmosen kan tilføres smak av krydder, krydderurter eller rotgrønnsaker.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga
Lagret av 189 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 800 g torskefilet
- 2 ss havsalt
- 2 plommetomat
- 12 mandelpotet
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- 1.5 dl melk
- 2 ss timian
- 6 skive(r) bacon
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g torskefilet
- 2 ss havsalt
- 2 plommetomat
- 12 mandelpotet
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- 1.5 dl melk
- 2 ss timian
- 6 skive(r) bacon
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
Fisk:
Del fileten i porsjonsstykker. Dryss havsalt over, og la fisken trekke salt i 15 minutter. Saltet gir fisken fastere konsistens.
Skyll av saltet. Tørk filetene godt.
Dryss på salt og pepper.
Stek fisken gyllen i smør eller like deler smør og olje.
Grovhakk tomatene.
Stek tomatene med fisken det siste minuttet, slik at tomatbitene blir varme.
Potetmos:
Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og hvitløk i usaltet vann.
Slå av vannet når potetene er møre.
Tilsett smør, fløte og timian. Mos potetene.
Smak til med salt og pepper. Husk at baconet er salt, så vær forsiktig med saltbruken.
Bacon:
Tilbered bacon mens potetene koker. Skjær bacon i strimler. Smelt litt smør i en panne. Stek bacon sprøtt og gyllent og hold det varmt til servering.
Servering:
Legg en raus porsjon potetmos på varm tallerken. Legg torskefileten oppå. Fordel tomatbiter oppå og rundt fisken. Legg på baconstrimler til slutt.

Bon appetit!
Fisk:
Del fileten i porsjonsstykker. Dryss havsalt over, og la fisken trekke salt i 15 minutter. Saltet gir fisken fastere konsistens.
Skyll av saltet. Tørk filetene godt.
Dryss på salt og pepper.
Stek fisken gyllen i smør eller like deler smør og olje.
Grovhakk tomatene.
Stek tomatene med fisken det siste minuttet, slik at tomatbitene blir varme.
Potetmos:
Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og hvitløk i usaltet vann.
Slå av vannet når potetene er møre.
Tilsett smør, fløte og timian. Mos potetene.
Smak til med salt og pepper. Husk at baconet er salt, så vær forsiktig med saltbruken.
Bacon:
Tilbered bacon mens potetene koker. Skjær bacon i strimler. Smelt litt smør i en panne. Stek bacon sprøtt og gyllent og hold det varmt til servering.
Servering:
Legg en raus porsjon potetmos på varm tallerken. Legg torskefileten oppå. Fordel tomatbiter oppå og rundt fisken. Legg på baconstrimler til slutt.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.