Persetorsk

60 min

Denne retten ble i tidligere tider brukt både som festmat og julemat. Ordet «perse» er en omskrivning av presse, det vil si at fisken blir lagt i press.
Kilde: Bergens Tidende

48 har lagret denne
Persetorsk

Denne retten ble i tidligere tider brukt både som festmat og julemat. Ordet «perse» er en omskrivning av presse, det vil si at fisken blir lagt i press.
Kilde: Bergens Tidende

48 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kg torskefilet
  • 1 dl salt
  • 0.5 dl sukker
  • 300 g smør
  • 2 egg, hardkokt
  • 500 g gulrot
  • 12 asparges
  • 900 g mandelpotet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg torskefilet
  • 1 dl salt
  • 0.5 dl sukker
  • 300 g smør
  • 2 egg, hardkokt
  • 500 g gulrot
  • 12 asparges
  • 900 g mandelpotet
Behold skinnet på fiskefileten, men fjern eventuelle bein. Del fiskefileten i like stykker slik at de kan legges to og to med kjøttsiden mot hverandre. Ikke lag for små stykker.
Legg filetene sammen med kjøttsiden mot hverandre. Finn fram et kar eller en stor form med høye kanter, i denne legger du ei trefjøl i bunnen. Legg fisken oppå trefjøla, legg ei ny trefjøl oppå fisken igjen.
Finn noe som veier om lag 4 kilo og legg som press oppå øverste fjøla. La fisken stå kjølig i to døgn.
Skjer fisken i passelige serveringsstykker.
Trekk fisken i 7–8 minutter i vann, nesten på kokepunktet.
Eggesmør: Hardkok egg (la koke i 10 min. ca.). Smelt smør og tilsett hakket hardkokt egg rett før servering.
Server persetorsk med nykokte mandelpoteter, dampet gulrot, asparges og eggesmør.
woman cooking

Bon appetit!

Behold skinnet på fiskefileten, men fjern eventuelle bein. Del fiskefileten i like stykker slik at de kan legges to og to med kjøttsiden mot hverandre. Ikke lag for små stykker.
Legg filetene sammen med kjøttsiden mot hverandre. Finn fram et kar eller en stor form med høye kanter, i denne legger du ei trefjøl i bunnen. Legg fisken oppå trefjøla, legg ei ny trefjøl oppå fisken igjen.
Finn noe som veier om lag 4 kilo og legg som press oppå øverste fjøla. La fisken stå kjølig i to døgn.
Skjer fisken i passelige serveringsstykker.
Trekk fisken i 7–8 minutter i vann, nesten på kokepunktet.
Eggesmør: Hardkok egg (la koke i 10 min. ca.). Smelt smør og tilsett hakket hardkokt egg rett før servering.
Server persetorsk med nykokte mandelpoteter, dampet gulrot, asparges og eggesmør.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?