Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen. Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.
Saus
Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
Bon appetit!
Kok potet.
Fisken: Skjær fiskefileten i serveringsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen. Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.
Saus
Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.