Til hovedinnhold

Skrei (torsk) med reker og asparges

1 h

Gytemoden torsk kalles skrei. Her får fisken selskap av reker, asparges og deilig fløtesaus med krydderurter.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Alf Börjesson/Eksportutvalget for fisk

Lagret av 85 brukere
Skrei (torsk) med reker og asparges

Gytemoden torsk kalles skrei. Her får fisken selskap av reker, asparges og deilig fløtesaus med krydderurter.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Alf Börjesson/Eksportutvalget for fisk

Lagret av 85 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g skrei, filet
  • 200 g reker
  • 0.5 l vann
  • 3 ss salt
  • 400 g asparges
  • sukker
  • salt
  • 800 g poteter

Saus

  • 2 ss løk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ss friske urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g skrei, filet
  • 200 g reker
  • 0.5 l vann
  • 3 ss salt
  • 400 g asparges
  • sukker
  • salt
  • 800 g poteter

Saus

  • 2 ss løk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ss friske urter
Kok potet.
Fisken: Skjær fiskefileten i serveringsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen.
Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.

Saus

Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potet.
Fisken: Skjær fiskefileten i serveringsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen.
Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.

Saus

Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?