Skrei (torsk) med reker og asparges

60 min

Gytemoden torsk kalles skrei. Her får fisken selskap av reker, asparges og deilig fløtesaus med krydderurter.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Alf Börjesson/Eksportutvalget for fisk

91 har lagret denne
Skrei (torsk) med reker og asparges

Gytemoden torsk kalles skrei. Her får fisken selskap av reker, asparges og deilig fløtesaus med krydderurter.
Kilde: Eksportutvalget for fisk. Foto: Alf Börjesson/Eksportutvalget for fisk

91 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g skrei, filet
  • 200 g reker
  • 0.5 l vann
  • 3 ss salt
  • 400 g asparges
  • sukker
  • salt
  • 800 g poteter

Saus

  • 2 ss løk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ss friske urter
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g skrei, filet
  • 200 g reker
  • 0.5 l vann
  • 3 ss salt
  • 400 g asparges
  • sukker
  • salt
  • 800 g poteter

Saus

  • 2 ss løk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl fiskebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ss friske urter
Kok potet.
Fisken: Skjær fiskefileten i serveringsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen.
Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.

Saus

Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potet.
Fisken: Skjær fiskefileten i serveringsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt.
Rens evt. rekene. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.
Asparges: Knekk av de nederste, treete endene av aspargesen.
Legg stenglene på en skjærefjøl og skrell med potetskreller nedenfra opp til den fine knoppen.
Toppene kan du kutte av om du ønsker å koke dem mindre enn steglene.
Kok aspargesene så vidt møre i vann tilsatt litt salt og litt sukker, 5-15 minutter alt etter tykkelsen.
Ha evnt. toppene i de siste 3-4 minuttene.

Saus

Finhakk løk og surr den myk i olivenolje/smør.
Tilsett fiskekraft og kok inn til ca. 3/4.
Tilsett matfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett finhakkede friske urter.
Serveres til dampet skreifilet med reker og nykokt asparges.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?