By dine gjester på en saftig andestek med bakte ringerikspoteter og store røde saftige plommer. Jeg garanterer at stemningen rundt bordet blir lun og hyggelig. Denne er tilberedt med eksotiske krydder fra Østen, noe som gjør den til et lite gourmetfyrverkeri i særklasse.
By dine gjester på en saftig andestek med bakte ringerikspoteter og store røde saftige plommer. Jeg garanterer at stemningen rundt bordet blir lun og hyggelig. Denne er tilberedt med eksotiske krydder fra Østen, noe som gjør den til et lite gourmetfyrverkeri i særklasse.
Kjøp en and av god kvalitet. Skyll den i rennende kaldt vann, og tørk godt av. Drypp noen dråper olivenolje over, og gni anden inn med salt, pepper og kinesisk five spice-krydder, både på utsiden og i buken. Legg inn eplebåter, løk, hvitløk, chili, sitron, stjerneanis og kanelstang. Bind sammen med bomullstråd, så stuffingen holder seg på plass. Plasser anden på rist over ovnsformen og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. én time.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.
Bon appetit!
Kjøp en and av god kvalitet. Skyll den i rennende kaldt vann, og tørk godt av. Drypp noen dråper olivenolje over, og gni anden inn med salt, pepper og kinesisk five spice-krydder, både på utsiden og i buken. Legg inn eplebåter, løk, hvitløk, chili, sitron, stjerneanis og kanelstang. Bind sammen med bomullstråd, så stuffingen holder seg på plass. Plasser anden på rist over ovnsformen og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. én time.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.