Helstekt and med plommer og poteter

2 t 30 min
135 har lagret denne
Helstekt and med plommer og poteter
135 har lagret denne
5
porsjoner
  • 2 kg and
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 stk plommer, store og røde
  • 400 g poteter, ringerikspotet
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • olivenolje
  • 2 ts kinesisk five spice-krydder
  • salt
  • pepper
  • 2 dl kyllingkraft

Saus

  • 2 dl eplenektar
  • salt
  • pepper
  • 2 ss plommesaus, Thai
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg and
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk sitron
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 stk plommer, store og røde
  • 400 g poteter, ringerikspotet
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • olivenolje
  • 2 ts kinesisk five spice-krydder
  • salt
  • pepper
  • 2 dl kyllingkraft

Saus

  • 2 dl eplenektar
  • salt
  • pepper
  • 2 ss plommesaus, Thai
Kjøp en and av god kvalitet. Skyll den i rennende kaldt vann, og tørk godt av. Drypp noen dråper olivenolje over, og gni anden inn med salt, pepper og kinesisk five spice-krydder, både på utsiden og i buken. Legg inn eplebåter, løk, hvitløk, chili, sitron, stjerneanis og kanelstang. Bind sammen med bomullstråd, så stuffingen holder seg på plass. Plasser anden på rist over ovnsformen og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. én time.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøp en and av god kvalitet. Skyll den i rennende kaldt vann, og tørk godt av. Drypp noen dråper olivenolje over, og gni anden inn med salt, pepper og kinesisk five spice-krydder, både på utsiden og i buken. Legg inn eplebåter, løk, hvitløk, chili, sitron, stjerneanis og kanelstang. Bind sammen med bomullstråd, så stuffingen holder seg på plass. Plasser anden på rist over ovnsformen og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. én time.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut andesteken og legg i potetene og plommer. Stek videre med samme temperatur til potetene er blitt møre. Ta formen ut én gang under stekeprosessen og vend potetene i andefettet slik at de får en fin gyllen farge. Dette tar ca. 30 minutter. Ta ut anden og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den. Hold potetene varme i ovnen på svak varme.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.
Ta ut stuffingen, ta bort kanelstang og stjerneanis. Ha stuffingen i en kjele, fyll på med eplesaft, kyllingkraft og litt av stekesjyen. Kok denne blandingen i fem minutter før den moses med stavmikser til glatt puré. Smak til sausen med thai plommesaus, salt og pepper. Skjær ut brystfiletene, kutt disse opp i pene skiver og plasser dem tilbake på skroget. Om nødvendig, etterstek lårene i ca. 15 minutter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?