rask
Fransk lakseform
30 min
Kjapp fisk i form: Laks, purre og epler i fløtesaus med sennep.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
Lagret av 124 brukere
Kjapp fisk i form: Laks, purre og epler i fløtesaus med sennep.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
Lagret av 124 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 800 g poteter
- 500 g laksefilet
- 1 ts salt
- 1 purreløk
- 2 eple
- 3 dl matfløte
- 2 ts sennep, fransk
- olje
- grønnsaker, diverse
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g poteter
- 500 g laksefilet
- 1 ts salt
- 1 purreløk
- 2 eple
- 3 dl matfløte
- 2 ts sennep, fransk
- olje
- grønnsaker, diverse
Forvarm stekeovn til 225 °C.
Kok poteter og evt. andre grønnsaker.
Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter.
Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form.
Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken.
Stek formen midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
Server med kokte poteter.
Server gjerne også grønnsaker eller salat til.

Bon appetit!
Forvarm stekeovn til 225 °C.
Kok poteter og evt. andre grønnsaker.
Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter.
Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form.
Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken.
Stek formen midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
Server med kokte poteter.
Server gjerne også grønnsaker eller salat til.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.