Til hovedinnhold
rask

Fransk lakseform

30 min

Kjapp fisk i form: Laks, purre og epler i fløtesaus med sennep.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

Lagret av 124 brukere
Fransk lakseform

Kjapp fisk i form: Laks, purre og epler i fløtesaus med sennep.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g poteter
  • 500 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 1 purreløk
  • 2 eple
  • 3 dl matfløte
  • 2 ts sennep, fransk
  • olje
  • grønnsaker, diverse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g poteter
  • 500 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 1 purreløk
  • 2 eple
  • 3 dl matfløte
  • 2 ts sennep, fransk
  • olje
  • grønnsaker, diverse
Forvarm stekeovn til 225 °C.
Kok poteter og evt. andre grønnsaker.
Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter.
Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form.
Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken.
Stek formen midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
Server med kokte poteter.
Server gjerne også grønnsaker eller salat til.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovn til 225 °C.
Kok poteter og evt. andre grønnsaker.
Skjær laksen i 2 x 2 cm store biter.
Krydre fisken med salt. Skjær purren i skiver og eplene i terninger. Legg alt i en smurt ildfast form.
Bland matfløte og sennep. Hell dette over fisken.
Stek formen midt i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
Server med kokte poteter.
Server gjerne også grønnsaker eller salat til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?