Det er jo typisk torsk å være god, og med fisk i pannen får man også god samvittighet. C-momentet her, som gjør fiskepannen til festmat, er en såkalt tapenade, en olivenrøre med opprinnelse i Provence. Det er lurt å lage litt mye av den, kjekt å ha i kjøleskapet.
Det er jo typisk torsk å være god, og med fisk i pannen får man også god samvittighet. C-momentet her, som gjør fiskepannen til festmat, er en såkalt tapenade, en olivenrøre med opprinnelse i Provence. Det er lurt å lage litt mye av den, kjekt å ha i kjøleskapet.
Skjær torsk og poteter i terninger, løk og tomater i båter. Hakk persillen.
Sett en panne med litt olje på nokså sterk varme og stek torsketerningene kjapt, i rundt to minutter. Ta dem ut og sett dem lunt.
Vask pannen og sett den på litt under middels varme. Stek løken under omrøring til den begynner å mykne, uten å ta særlig farge. Ta ut løken.
Skru opp varmen og ha litt mer olje i pannen. Stek potetterningene til de er gylne og møre. Ha løk og fisk tilbake i pannen, pluss tomatbåter og persille. Drypp tapenade på til slutt.
Tapenade
Kjør alle ingrediensene, unntatt timian, i kjøkkenmaskin til en nokså tykk !puré. Ha på litt pepper og stikk timianstilkene nedi.
Bon appetit!
Skjær torsk og poteter i terninger, løk og tomater i båter. Hakk persillen.
Sett en panne med litt olje på nokså sterk varme og stek torsketerningene kjapt, i rundt to minutter. Ta dem ut og sett dem lunt.
Vask pannen og sett den på litt under middels varme. Stek løken under omrøring til den begynner å mykne, uten å ta særlig farge. Ta ut løken.
Skru opp varmen og ha litt mer olje i pannen. Stek potetterningene til de er gylne og møre. Ha løk og fisk tilbake i pannen, pluss tomatbåter og persille. Drypp tapenade på til slutt.
Tapenade
Kjør alle ingrediensene, unntatt timian, i kjøkkenmaskin til en nokså tykk !puré. Ha på litt pepper og stikk timianstilkene nedi.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto