Jarlsbergtorsk
1 h
Torsk, tomater og purre gratineres i stekovn. Smakfullt og enkelt servert med kokte poteter eller ris.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Astrid Hals
Lagret av 193 brukere
Torsk, tomater og purre gratineres i stekovn. Smakfullt og enkelt servert med kokte poteter eller ris.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Astrid Hals
Lagret av 193 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 kg torskefilet
- 800 g poteter
- 1 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 hvitløksfedd
- 3 tomat
- 1 purreløk
- 200 g jarlsberg
- 1.5 dl matfløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg torskefilet
- 800 g poteter
- 1 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 hvitløksfedd
- 3 tomat
- 1 purreløk
- 200 g jarlsberg
- 1.5 dl matfløte
Forvarm stekeovnen til 200° C.
Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.
Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.
Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.
Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.
Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.
Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.

Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 200° C.
Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.
Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.
Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.
Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.
Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.
Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.