Til hovedinnhold

Bløtkake med jordbær og gelelokk

1 h

Uansett om det er morsdag, farsdag eller Valentines day, så vil alle elske denne kaken! Stek den i hjerteform eller skjær bunnen til et hjerte og pynt med jordbær og gelé.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 56 brukere
Bløtkake med jordbær og gelelokk

Uansett om det er morsdag, farsdag eller Valentines day, så vil alle elske denne kaken! Stek den i hjerteform eller skjær bunnen til et hjerte og pynt med jordbær og gelé.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 56 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 7.5 dl kremfløte
  • 1 pakke jordbær
  • 2 banan
  • 2 ts sukker
  • 1 pakke gelé, jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 7.5 dl kremfløte
  • 1 pakke jordbær
  • 2 banan
  • 2 ts sukker
  • 1 pakke gelé, jordbær
Sett stekeovnen på 170 grader.
Visp tempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott.
Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 35 minutter.
Tegn et hjerte på en papplate og skjær etter det. Ta vare på de sukkerbrødstykkene som blir til overs, de kan du bruke sammen med fyllet for å heve kaken og få fin fasong på den.

Fyll

Kok gele etter anvisning på pakken. La den bli kald.
Del sukkerbødet i to eller tre lag.
Skrell banan og kiwi og skjær i skiver.
Fyll kaken med krem, banan og kiwi.
Så legges et lag med krem oppå kaken sammen med jordbærskiver som legges tett i tett slik at de dekker hele overflaten.
Pensle geleen over bærene før den stivner.
(Pass på at geleen ikke er for varm når du tar den på, da smelter kremen. Pass på at alle bærene blir dekket).
Tips: Dynk gjerne sukkerbrødbunnen i eplemost eller appelsinjuice og husk å være sjenerøs med krem, frukt- og bærfyll. Hvis du ønsker, kan du godt bruke mer frukt og bær en oppgitt og erstatte fløte med vaniljekrem.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 170 grader.
Visp tempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott.
Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 35 minutter.
Tegn et hjerte på en papplate og skjær etter det. Ta vare på de sukkerbrødstykkene som blir til overs, de kan du bruke sammen med fyllet for å heve kaken og få fin fasong på den.

Fyll

Kok gele etter anvisning på pakken. La den bli kald.
Del sukkerbødet i to eller tre lag.
Skrell banan og kiwi og skjær i skiver.
Fyll kaken med krem, banan og kiwi.
Så legges et lag med krem oppå kaken sammen med jordbærskiver som legges tett i tett slik at de dekker hele overflaten.
Pensle geleen over bærene før den stivner.
(Pass på at geleen ikke er for varm når du tar den på, da smelter kremen. Pass på at alle bærene blir dekket).
Tips: Dynk gjerne sukkerbrødbunnen i eplemost eller appelsinjuice og husk å være sjenerøs med krem, frukt- og bærfyll. Hvis du ønsker, kan du godt bruke mer frukt og bær en oppgitt og erstatte fløte med vaniljekrem.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?