Mangokake
60 min
Mango er en frukt vi i Norge bare spiser mer og mer av, prøv den i kaken neste gang.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Børjesson
113 har lagret denne
Mango er en frukt vi i Norge bare spiser mer og mer av, prøv den i kaken neste gang.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Børjesson
113 har lagret denne
8
porsjoner
- 150 g havrekjeks
- 50 g valnøtter
- 120 g smør, smeltet
- 1 ts kanel, malt
Fromasj til mangokake
- 8 plate(r) gelatin
- 0.5 dl vann
- 3 mango
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 2 pakke yoghurt, mango/melon
Lokk
- 6 dl vann
- 1 boks gelé, appelsin
- 1 pakke gelé, sitron
Unngå at skjermen går i dvale
- 150 g havrekjeks
- 50 g valnøtter
- 120 g smør, smeltet
- 1 ts kanel, malt
Fromasj til mangokake
- 8 plate(r) gelatin
- 0.5 dl vann
- 3 mango
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 2 pakke yoghurt, mango/melon
Lokk
- 6 dl vann
- 1 boks gelé, appelsin
- 1 pakke gelé, sitron
Brekk kjeksen i mindre biter og ha dem i en matprosessor sammen med nøtter.
La maskinen gå til kjeks og nøtter er helt knust.
Tilsett smør og kanel og bland til en jevn masse.
Klem kjeksmassen i et jevnt lag utover bunnen av en 26 cm. stor springform, kle bunnen med bakepapir.
La den stå kjølig mens du lager fromasjen.
Fromasj til mangokake
Skrell mangoene.
Del en mango i båter og legg dem i et mønster på kjeksen.
Mos resten gjennom en sikt.
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland eggedosis, mangopuré og yoghurt.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende varmt vann.
Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i blandingen under omrøring.
Vend inn stivpisket kremfløte.
Hell fromasjen over kjeksbunnen og la kaken stå kjølig til den er stiv, gjerne et par timer.
Lokk
Kok opp vann til gelélokket.
Trekk kjelen til side, tilsett gelépulveret og rør til det er helt oppløst.
Avkjøl geleen uten at den begynner å stivne.
La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell geleen over.
Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen.
Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kaken over på et fat.
Pynt kaken for eksempel med mango i skiver, pasjonsfrukt og physalis, som på bildet.

Bon appetit!
Brekk kjeksen i mindre biter og ha dem i en matprosessor sammen med nøtter.
La maskinen gå til kjeks og nøtter er helt knust.
Tilsett smør og kanel og bland til en jevn masse.
Klem kjeksmassen i et jevnt lag utover bunnen av en 26 cm. stor springform, kle bunnen med bakepapir.
La den stå kjølig mens du lager fromasjen.
Fromasj til mangokake
Skrell mangoene.
Del en mango i båter og legg dem i et mønster på kjeksen.
Mos resten gjennom en sikt.
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland eggedosis, mangopuré og yoghurt.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende varmt vann.
Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i blandingen under omrøring.
Vend inn stivpisket kremfløte.
Hell fromasjen over kjeksbunnen og la kaken stå kjølig til den er stiv, gjerne et par timer.
Lokk
Kok opp vann til gelélokket.
Trekk kjelen til side, tilsett gelépulveret og rør til det er helt oppløst.
Avkjøl geleen uten at den begynner å stivne.
La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell geleen over.
Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen.
Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kaken over på et fat.
Pynt kaken for eksempel med mango i skiver, pasjonsfrukt og physalis, som på bildet.