Til hovedinnhold

Bløtkake med banan

1 h

Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter Foto: Bård Ek

Lagret av 35 brukere
Bløtkake med banan

Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter Foto: Bård Ek

Lagret av 35 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 2 banan
  • 2 egg
  • 1.5 dl melk
  • 2 ss sitronsaft
  • 50 g smør
  • 200 g aprikos, tørket
  • 5 dl vann
  • 6 dl kremfløte
  • 4 aprikos, tørket
  • 50 g bringebær
  • 20 g blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 2 banan
  • 2 egg
  • 1.5 dl melk
  • 2 ss sitronsaft
  • 50 g smør
  • 200 g aprikos, tørket
  • 5 dl vann
  • 6 dl kremfløte
  • 4 aprikos, tørket
  • 50 g bringebær
  • 20 g blåbær
Kok opp 1/2 liter vann og hell det over aprikosene.
Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Mos 2 bananer med en gaffel.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll
Del 200 g av aprikosene i to og fordel halve mengden utover kakebunnen. 
Del 4 bananener i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen. Legg på bunn nummer to og gjør det samme her. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med resten av aprikosene, bringebær og blåbær.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp 1/2 liter vann og hell det over aprikosene.
Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Mos 2 bananer med en gaffel.
Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Bland alt sammen.
Ha deigen i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll
Del 200 g av aprikosene i to og fordel halve mengden utover kakebunnen. 
Del 4 bananener i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen. Legg på bunn nummer to og gjør det samme her. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
Pynt så med resten av aprikosene, bringebær og blåbær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?