Til hovedinnhold

Røkte svineknoker

1 h

En kan si mye om kraftkost som dette. Men godt er det. Skikkelig godt.
Men kjøttet må koke lenge nok – eller rettere sagt: trekke lenge nok. Hold det like under kokepunktet i tre timer, og skjerp det under sterkere varme i stekeovnen.
Det er liten grunn til å lete frem det mest fisefine tilbehøret. Vi foreslår kålrotstuing. Og det er det.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Kim Nygård

Lagret av 107 brukere
Røkte svineknoker

En kan si mye om kraftkost som dette. Men godt er det. Skikkelig godt.
Men kjøttet må koke lenge nok – eller rettere sagt: trekke lenge nok. Hold det like under kokepunktet i tre timer, og skjerp det under sterkere varme i stekeovnen.
Det er liten grunn til å lete frem det mest fisefine tilbehøret. Vi foreslår kålrotstuing. Og det er det.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Kim Nygård

Lagret av 107 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 kg svineknoke, røykt
  • 1 gulrot
  • 0.5 purreløk
  • 0.5 løk
  • 1 kvast salvieblader

Kålrotstappe

  • 1 kålrot
  • 2 gulrot
  • salt og kvernet pepper
  • 50 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 kg svineknoke, røykt
  • 1 gulrot
  • 0.5 purreløk
  • 0.5 løk
  • 1 kvast salvieblader

Kålrotstappe

  • 1 kålrot
  • 2 gulrot
  • salt og kvernet pepper
  • 50 g smør
Legg svineknokene i en gryte med de andre ingrediensene og fyll opp med vann. Ikke salt vannet!
Kok opp, og la trekke (ikke koke) under lokk i tre timer – på panne eller la gryta stå inne i stekeovnen.
Ta knokene ut av gryta og legg på rist i stekeovnen.
Stek på 225 grader i cirka 30 minutter – gjerne under grill de siste minuttene for å få sprø spor. Men da må du passe på!
Server med kålrotstuing og eventuelt litt av kokekraften – i stappen eller ved siden av.

Kålrotstappe

Skrell og kutt gulrot og kålrot i biter. Kok det helt mørt og slå av vannet.
Mos det godt, tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Rør ev. inn litt kjøttkraft om du har.
woman cooking

Bon appetit!

Legg svineknokene i en gryte med de andre ingrediensene og fyll opp med vann. Ikke salt vannet!
Kok opp, og la trekke (ikke koke) under lokk i tre timer – på panne eller la gryta stå inne i stekeovnen.
Ta knokene ut av gryta og legg på rist i stekeovnen.
Stek på 225 grader i cirka 30 minutter – gjerne under grill de siste minuttene for å få sprø spor. Men da må du passe på!
Server med kålrotstuing og eventuelt litt av kokekraften – i stappen eller ved siden av.

Kålrotstappe

Skrell og kutt gulrot og kålrot i biter. Kok det helt mørt og slå av vannet.
Mos det godt, tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Rør ev. inn litt kjøttkraft om du har.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?