Appelsinsaus
30 min
Appelsinsaus er en klassisk saus til and og gås, men smaker også nydelig med pasta og hvitt kjøtt.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 27 brukere
Appelsinsaus er en klassisk saus til and og gås, men smaker også nydelig med pasta og hvitt kjøtt.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 27 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 ingefær
- 1 stangselleri
- 2 ss smør
- 2 appelsin
- 3 dl buljong
- 2 ss portvin
- 1.5 ss maizenna
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 ts salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 ingefær
- 1 stangselleri
- 2 ss smør
- 2 appelsin
- 3 dl buljong
- 2 ss portvin
- 1.5 ss maizenna
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 ts salt
Skrell ingefærroten, og riv med rivjern. Finhakk stangselleri.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri.
La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok.
Rør ut maisennamel i friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter.
Smak til sausen med salt før servering.

Bon appetit!
Skrell ingefærroten, og riv med rivjern. Finhakk stangselleri.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri.
La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok.
Rør ut maisennamel i friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter.
Smak til sausen med salt før servering.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.