rask
Kålstuing
30 min
Kjøttkakenes beste følgesvenn? Klassisk tilbehør til norske kjøttkaker i brun saus kan være kålstuing eller gammeldags ertestuing av tørkede erter. Her vil aldri norske familier bli enige!
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 130 brukere
Kjøttkakenes beste følgesvenn? Klassisk tilbehør til norske kjøttkaker i brun saus kan være kålstuing eller gammeldags ertestuing av tørkede erter. Her vil aldri norske familier bli enige!
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 130 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 0.75 hodekål
- 1.5 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 4 dl helmelk
- salt
- muskatnøtt, revet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.75 hodekål
- 1.5 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 4 dl helmelk
- salt
- muskatnøtt, revet
Skjær kål i skalker og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet; ta vare på noe av kraften til å spe sausen med. (Ta av litt til brunsausen, hvis du skal lage det i tillegg.)
Skjær vekk stilkene og finsnitt det kokte kålet.
Lag en tykk saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk og kålkraft.
La sausen koke minst 5 minutter mens du rører av og til, så den ikke koker fast i bånn.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Legg den snittede kålen over i sausen og bland.
Kok opp.

Bon appetit!
Skjær kål i skalker og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet; ta vare på noe av kraften til å spe sausen med. (Ta av litt til brunsausen, hvis du skal lage det i tillegg.)
Skjær vekk stilkene og finsnitt det kokte kålet.
Lag en tykk saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk og kålkraft.
La sausen koke minst 5 minutter mens du rører av og til, så den ikke koker fast i bånn.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Legg den snittede kålen over i sausen og bland.
Kok opp.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.