Vaniljekrem til trøffelkake

60 min
13 har lagret denne
Vaniljekrem til trøffelkake
8
porsjoner
  • 3 gelatin, plater
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 eggeplomme
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ss maizenna
  • 0.5 dl vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 gelatin, plater
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 eggeplomme
  • 0.5 dl sukker
  • 1 ss maizenna
  • 0.5 dl vann
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maizena.
Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
woman cooking

Bon appetit!

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maizena.
Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?