Ingredienser
8
porsjoner
- 6.5 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 appelsin
- 250 g jordbær, friske
- 150 g sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6.5 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 appelsin
- 250 g jordbær, friske
- 150 g sukker
Løspisk fløte med litt sukker.
Del kakebunnen i to lag.
Dynk den nederste delen av bunnen med saft fra en halv appelsin og eventuelt portvin, søt sherry eller annen søt vin.
Rør jordbær med sukker. Fordel halvparten på toppen av den nederste bunnen.
Fordel drøyt tre fjerdedeler av kremfløten på den nederste kakedelen og ta så resten av jordbærene oppå der igjen.
Legg den andre delen av kakebunnen oppå, med snittflaten opp.
Dynk med den andre halvparten av appelsinen pluss ev. mer søt vin.
Dekk sidene av kaken med resten av kremen, pluss et tynt lag helt på toppen.
Lag deg en sirkel av bakepapir, cirka to tredjedeler av kakens diameter og plasser den på toppen av kaka.

Bon appetit!
Løspisk fløte med litt sukker.
Del kakebunnen i to lag.
Dynk den nederste delen av bunnen med saft fra en halv appelsin og eventuelt portvin, søt sherry eller annen søt vin.
Rør jordbær med sukker. Fordel halvparten på toppen av den nederste bunnen.
Fordel drøyt tre fjerdedeler av kremfløten på den nederste kakedelen og ta så resten av jordbærene oppå der igjen.
Legg den andre delen av kakebunnen oppå, med snittflaten opp.
Dynk med den andre halvparten av appelsinen pluss ev. mer søt vin.
Dekk sidene av kaken med resten av kremen, pluss et tynt lag helt på toppen.
Lag deg en sirkel av bakepapir, cirka to tredjedeler av kakens diameter og plasser den på toppen av kaka.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.