Om du farger marsipanen selv: Dynk marsipanen med konditorfarge til ønsket farge. Mens du knar, sper du med melis etter hvert så ikke marsipanen blir for bløt.
Spar litt av marsipanen.
Bruk kjevle til å lage et jevnt og forholdsvis tynt lag (to millimeter) med marsipan, sånn at det blir mer enn nok til å dekke toppen og sidene av kaken. Skjær pent av det overflødige.
Snitt 16 like store «kakestykker» gjennom marsipanlokket, fra sentrum av kaken og to tredjedeler ut mot enden av kaken.
Rull så disse feltene fra sentrum og ut mot enden av snittflaten, slik at det blir 16 ruller. Husk for all del nå å lirke ut bakepapiret du plasserte under marsipanlokket.
Dekorer med friske jordbær i feltet midt på kaken.
Lag en flette av resten av marsipanen som du strekker rundt kaka.
Sikt melis helt på toppen – og kaka er klar til servering.
Den tåler godt å stå opptil tre dager, i kjøleskap – men oppbevar den gjerne under lokk for å hindre kondens og dryss melis på rett før servering.
Bon appetit!
Om du farger marsipanen selv: Dynk marsipanen med konditorfarge til ønsket farge. Mens du knar, sper du med melis etter hvert så ikke marsipanen blir for bløt.
Spar litt av marsipanen.
Bruk kjevle til å lage et jevnt og forholdsvis tynt lag (to millimeter) med marsipan, sånn at det blir mer enn nok til å dekke toppen og sidene av kaken. Skjær pent av det overflødige.
Snitt 16 like store «kakestykker» gjennom marsipanlokket, fra sentrum av kaken og to tredjedeler ut mot enden av kaken.
Rull så disse feltene fra sentrum og ut mot enden av snittflaten, slik at det blir 16 ruller. Husk for all del nå å lirke ut bakepapiret du plasserte under marsipanlokket.
Dekorer med friske jordbær i feltet midt på kaken.
Lag en flette av resten av marsipanen som du strekker rundt kaka.
Sikt melis helt på toppen – og kaka er klar til servering.
Den tåler godt å stå opptil tre dager, i kjøleskap – men oppbevar den gjerne under lokk for å hindre kondens og dryss melis på rett før servering.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto