Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.
Bon appetit!
Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.