Lammerull med rotgrønnsaker

4 timer

Unn deg en utsøkt langtidskokt lammerull i førjulstria. Får du litt overs har du julepålegget klart.

50 har lagret denne
Lammerull med rotgrønnsaker

Unn deg en utsøkt langtidskokt lammerull i førjulstria. Får du litt overs har du julepålegget klart.

50 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk lam, slagside
  • 300 g lammebog
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk løk, stor
  • 1.5 l vann
  • 0.5 ts pepper

rotgrønnsaker

  • 1 stk kålrot
  • 5 stk gulrot

urtefyll

  • 1 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ss mynte
  • 1 ts rosmarin
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Saus

  • 5 dl lammekraft
  • 1 ss maizenna, utrørt i vann
  • 2 ss bladpersille, finhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk lam, slagside
  • 300 g lammebog
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk løk, stor
  • 1.5 l vann
  • 0.5 ts pepper

rotgrønnsaker

  • 1 stk kålrot
  • 5 stk gulrot

urtefyll

  • 1 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ss mynte
  • 1 ts rosmarin
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Saus

  • 5 dl lammekraft
  • 1 ss maizenna, utrørt i vann
  • 2 ss bladpersille, finhakket
Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rør sammen finhakket rødløk, hakkede urter, olivenolje og dijonsennep. Brett ut lammesadeelen og fjern overflødig fett og brusk. Legg på biter av lammekjøtt og urteblandingen. Srø over salt og nykvernet pepper.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Rull slagsiden stramt sammen og surr med bomullstråd.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Brun lammerullen raskt i gryten før den dekkes med vann. Ha i en grovt oppdelt løk, en gulrot og 2 laurbærblader. Kok opp og la rullen trekke på svak varme i 4-5 timer. Dette kan gjøres dagen før den skal brukes.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.
Ta opp rullen og la den hvile minst en halv time. Sil kraften og kok den inn til ca. halv mengde. Ha i oppdelt kålrot og gulrot og kok disse møre i kraften. Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille og server med rotgrønnsaker og kokte poteter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?