Til hovedinnhold

Jasmin Haraldsens saftige gulrotkake med kremost-frosting

1 h 30 min

Gulrotkake med kremete topping er blant favorittene til Godts brukere. Og en populær variant er laget av hobbykokk og livsstilsveileder Jasmin Haraldsen. Hennes kake er så god at den i perioder også er blitt solgt i enkelte cafeer rundt om i Oslo. Denne oppskriften er tilpasset en standard springform på 23. cm. Pynt kaken med revet appelsinskall.

Lagret av 449 brukere
Jasmin Haraldsens saftige gulrotkake med kremost-frosting

Gulrotkake med kremete topping er blant favorittene til Godts brukere. Og en populær variant er laget av hobbykokk og livsstilsveileder Jasmin Haraldsen. Hennes kake er så god at den i perioder også er blitt solgt i enkelte cafeer rundt om i Oslo. Denne oppskriften er tilpasset en standard springform på 23. cm. Pynt kaken med revet appelsinskall.

Lagret av 449 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0.8 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ts kanel
  • 4.5 dl gulrot, revet
  • 2 dl rapsolje, nøytral
  • 0.5 dl smør, smeltet

Frosting

  • 200 g kremost, Philadelfia eller lik.
  • 125 g smør
  • 4 dl melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk limesaft, saften

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0.8 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ts kanel
  • 4.5 dl gulrot, revet
  • 2 dl rapsolje, nøytral
  • 0.5 dl smør, smeltet

Frosting

  • 200 g kremost, Philadelfia eller lik.
  • 125 g smør
  • 4 dl melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk limesaft, saften
Visp egg og sukker godt. Røren skal bli hvit og luftig.
Bland de tørre varene sammen, tilsett så de tørre varene og vesken i røren med egg og sukker.
Stek i ovn på 150 grader i ca 65 minutter.
Til glasuren, rør sammen ost og smør, rør inn melis, vanlijesukker og saften fra lime og appelsin.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker godt. Røren skal bli hvit og luftig.
Bland de tørre varene sammen, tilsett så de tørre varene og vesken i røren med egg og sukker.
Stek i ovn på 150 grader i ca 65 minutter.
Til glasuren, rør sammen ost og smør, rør inn melis, vanlijesukker og saften fra lime og appelsin.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?