Hjemmelaget kyllingburger i pita med hvitløksdressing
Kyllingburger i pita er den perfekte sommermaten, og her en en supergod og lettvint oppskrift som passer både store og små.
- Burgeren er mild og deilig i smaken, mens hvitløksdressingen gir litt sting og farge til burgeren, sier Ann-Therese Kile Langemyr til Godt.
Langemyr står bak matbloggen Tessas Wooden Spoon, og forteller at dette er en super hverdagsrett siden den er så rask å lage. Smaken kan man variere etter ønske.
- Finhakket chili og ekstra hvitløk gir en sterkere burger, mens finhakket frisk koriander og bladpersille gir en mildere smak, tipser bloggeren.
Langemyr liker å fylle pitabrødet med masse crispy salat for å få litt crunch, samt skivet agurk, tomat, rødløk, og til slutt den hjemmelagde hvitløksdressingen.
Tips: Hvitløksdressingen passer også ypperlig som pizzatopping, grilltilbehør eller på nystekte baguetter.
Foto: Ann-Therese Kile Langemyr
Kyllingburger i pita er den perfekte sommermaten, og her en en supergod og lettvint oppskrift som passer både store og små.
- Burgeren er mild og deilig i smaken, mens hvitløksdressingen gir litt sting og farge til burgeren, sier Ann-Therese Kile Langemyr til Godt.
Langemyr står bak matbloggen Tessas Wooden Spoon, og forteller at dette er en super hverdagsrett siden den er så rask å lage. Smaken kan man variere etter ønske.
- Finhakket chili og ekstra hvitløk gir en sterkere burger, mens finhakket frisk koriander og bladpersille gir en mildere smak, tipser bloggeren.
Langemyr liker å fylle pitabrødet med masse crispy salat for å få litt crunch, samt skivet agurk, tomat, rødløk, og til slutt den hjemmelagde hvitløksdressingen.
Tips: Hvitløksdressingen passer også ypperlig som pizzatopping, grilltilbehør eller på nystekte baguetter.
Foto: Ann-Therese Kile Langemyr
Ingredienser
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk egg
- 3 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 0.25 ts cayennepepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts spisskummen
- 1 håndfull basilikum, frisk, finhakket
- 1 ts worcestershiresaus
- havsalt, og kvernet pepper
- olivenolje, til steking
Hvitløksdressing
- 2 dl lettrømme
- 3 fedd hvitløk, finhakket, smakes til
- 10 stk basilikumblader, finhakket
- 2 ss sylteagurklake, smakes til
- 1 klype sukker, smakes til
- havsalt, og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk egg
- 3 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 0.25 ts cayennepepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts spisskummen
- 1 håndfull basilikum, frisk, finhakket
- 1 ts worcestershiresaus
- havsalt, og kvernet pepper
- olivenolje, til steking
Hvitløksdressing
- 2 dl lettrømme
- 3 fedd hvitløk, finhakket, smakes til
- 10 stk basilikumblader, finhakket
- 2 ss sylteagurklake, smakes til
- 1 klype sukker, smakes til
- havsalt, og kvernet pepper

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto