Alt du trenger er en stor saftig kylling og litt salatfantasi. Her får du oppskriften på en fargerik sommersalat som vil glede gjestene langt inn i solnedgangen.
Alt du trenger er en stor saftig kylling og litt salatfantasi. Her får du oppskriften på en fargerik sommersalat som vil glede gjestene langt inn i solnedgangen.
Fres finhakket løk og chili i olje til det blir blankt og mykt. Tilsett brunt sukker og knuste fennikelfrø, rør til sukkeret har smeltet. Ha i soyasaus og tomatketchup, la blandingen putre på svak varme i minst 5 minutter før sausen er klar til bruk.
Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Fyll buken med en blanding av finhakket timian og smør. Litt salt og nykvernet pepper etter smak, tett buken med en halv sitron Gni inn kyllingen på utsiden med olje, salte og pepre. Legg en oppskåret rødløk i ovnsformen sammen med resten av sitronen. Stek kyllingen på 180 grader i ca. 45 minutter.
Ta den ut av ovnen og pensle med grillsausen. Stek videre i 45 minutter eller til temperaturen er 68 ved låret. Ta ut kyllingen, gjenta penslingen og la den hvile i minst 15 minutter før den deles opp.
Fres rødløk, paprika og sqaushbiter rask i wokkpanne og avkjøl.
Del opp bete, melon i passende biter. Bland alt sammen med bladsalaten. Rør sammen sitronsaft, olje, salt og pepper, som blades i salaten. Riv parmesanost på bakepapir og stek den i ovnen, 200 grader til flakene blir gyllne og sprø. Bland kyllingbitene i salaten og dryss over parmesanflak. Server kyllingsalaten med godt brød som tilbehør.
Bon appetit!
Fres finhakket løk og chili i olje til det blir blankt og mykt. Tilsett brunt sukker og knuste fennikelfrø, rør til sukkeret har smeltet. Ha i soyasaus og tomatketchup, la blandingen putre på svak varme i minst 5 minutter før sausen er klar til bruk.
Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Fyll buken med en blanding av finhakket timian og smør. Litt salt og nykvernet pepper etter smak, tett buken med en halv sitron Gni inn kyllingen på utsiden med olje, salte og pepre. Legg en oppskåret rødløk i ovnsformen sammen med resten av sitronen. Stek kyllingen på 180 grader i ca. 45 minutter.
Ta den ut av ovnen og pensle med grillsausen. Stek videre i 45 minutter eller til temperaturen er 68 ved låret. Ta ut kyllingen, gjenta penslingen og la den hvile i minst 15 minutter før den deles opp.
Fres rødløk, paprika og sqaushbiter rask i wokkpanne og avkjøl.
Del opp bete, melon i passende biter. Bland alt sammen med bladsalaten. Rør sammen sitronsaft, olje, salt og pepper, som blades i salaten. Riv parmesanost på bakepapir og stek den i ovnen, 200 grader til flakene blir gyllne og sprø. Bland kyllingbitene i salaten og dryss over parmesanflak. Server kyllingsalaten med godt brød som tilbehør.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto