Hjemmelagde lomper og syltet rødløk
Løft bål- og grillmaten til nye høyder med hjemmelagde lomper og syltet rødløk til grillpølsene!
Å samle venner og familie rundt bålet for å grille pølser, er jo noe av det koseligste man kan gjøre på tur. Alle elsker pølser, og nå som det er så mange småskalaprodusenter som lager bra pølser er det mye godt å velge mellom. Hold deg gjerne unna pølser med for mye tilsetningsstoffer og de som inneholder jevning og sukker. Da sitter du som regel igjen med skikkelig kjøttfulle og litt grovere pølser. Men hver sin smak. Har du et lite utvalg, så blir alle på pølsefesten fornøyde.
Det er som regel litt uenighet om det er brød eller lompe som gjelder, men det å lage egne potetlomper er nesten like enkelt som å gå på butikken for å kjøpe ferdiglagede. Og resultatet blir hundre ganger bedre! Resultatet blir nok aller best med en god, gammeldags takke, men vanlig stekepanne, helst i jern, fungerer også bra. Så er det bare å høste komplimenter fra gjestene når du har laget noe så gammeldags og godt som hjemmelagede potetlomper. For glutenfrie lomper kan du bruke lys, glutenfri melblanding, men det klassiske er en blanding mellom rug og hvetemel.
Ekstra godt og friskt blir det med litt hurtigsyltet rødløk på pølsene. Enten du er på langtur eller bare rett utenfor hytta - tenn opp bål, bygg en sofa i snøen, spikk pølsepinner, lag varm sjokolade og vi kan love deg at det blir god stemning!
Oppskriften gir ca. 20 lomper.
Løft bål- og grillmaten til nye høyder med hjemmelagde lomper og syltet rødløk til grillpølsene!
Å samle venner og familie rundt bålet for å grille pølser, er jo noe av det koseligste man kan gjøre på tur. Alle elsker pølser, og nå som det er så mange småskalaprodusenter som lager bra pølser er det mye godt å velge mellom. Hold deg gjerne unna pølser med for mye tilsetningsstoffer og de som inneholder jevning og sukker. Da sitter du som regel igjen med skikkelig kjøttfulle og litt grovere pølser. Men hver sin smak. Har du et lite utvalg, så blir alle på pølsefesten fornøyde.
Det er som regel litt uenighet om det er brød eller lompe som gjelder, men det å lage egne potetlomper er nesten like enkelt som å gå på butikken for å kjøpe ferdiglagede. Og resultatet blir hundre ganger bedre! Resultatet blir nok aller best med en god, gammeldags takke, men vanlig stekepanne, helst i jern, fungerer også bra. Så er det bare å høste komplimenter fra gjestene når du har laget noe så gammeldags og godt som hjemmelagede potetlomper. For glutenfrie lomper kan du bruke lys, glutenfri melblanding, men det klassiske er en blanding mellom rug og hvetemel.
Ekstra godt og friskt blir det med litt hurtigsyltet rødløk på pølsene. Enten du er på langtur eller bare rett utenfor hytta - tenn opp bål, bygg en sofa i snøen, spikk pølsepinner, lag varm sjokolade og vi kan love deg at det blir god stemning!
Oppskriften gir ca. 20 lomper.
Ingredienser
- 12 stykker pølse, forskjellige typer
Lompe
- 1 kg poteter, melne
- 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
- 1 ts havsalt
Syltet løk
- 1 stk rødløk
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 1 håndfull ingefær, i skiver
Slik gjør du:
- 12 stykker pølse, forskjellige typer
Lompe
- 1 kg poteter, melne
- 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
- 1 ts havsalt
Syltet løk
- 1 stk rødløk
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 1 håndfull ingefær, i skiver

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto