Hjemmelagde lomper og syltet rødløk

1 h
Lagret av 283 brukere
Hjemmelagde lomper og syltet rødløk
Lagret av 283 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 12 stykker pølse, forskjellige typer

Lompe

  • 1 kg poteter, melne
  • 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
  • 1 ts havsalt

Syltet løk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull ingefær, i skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker pølse, forskjellige typer

Lompe

  • 1 kg poteter, melne
  • 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
  • 1 ts havsalt

Syltet løk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull ingefær, i skiver
Skrell 1 kg potet og kok dem ekstra møre i saltet vann. Hell av vannet og mos dem godt.
Når potetene har avkjølt seg litt, blander du inn 3 dl mel og 1 ts salt. Elt det inn i potetene med hendene som om det var en gjærdeig. Det vil føles litt umulig i begynnelsen, men etter en stund blir det en ekte og smidig deig.
La det avkjøle seg helt, gjerne over natta, før du ruller ut små baller og kjevler dem flate. Bruk litt mel under utkjevlingen.
Stek lompene i tørr panne i et par minutter på hver side, eller til de får brune flekker uten å bli svidd. Hvis lompene hever under steking, er det bare å stikke hull på dem. Legg lompene oppå hverandre under et kopphåndkle, så holder de seg myke.
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Legg det over i et rent sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i et par skiver frisk ingefær for en enda friskere smak på rødløken.
Når syltelaken har kokt opp, heller du laken over løken og setter på et lokk. Løken er ferdigsyltet etter et par timer, men blir enda bedre av et døgn eller to i laken.
Grill pølsene. Server i potetlomper med syltet rødløk og gjerne hjemmelaget ketchup.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell 1 kg potet og kok dem ekstra møre i saltet vann. Hell av vannet og mos dem godt.
Når potetene har avkjølt seg litt, blander du inn 3 dl mel og 1 ts salt. Elt det inn i potetene med hendene som om det var en gjærdeig. Det vil føles litt umulig i begynnelsen, men etter en stund blir det en ekte og smidig deig.
La det avkjøle seg helt, gjerne over natta, før du ruller ut små baller og kjevler dem flate. Bruk litt mel under utkjevlingen.
Stek lompene i tørr panne i et par minutter på hver side, eller til de får brune flekker uten å bli svidd. Hvis lompene hever under steking, er det bare å stikke hull på dem. Legg lompene oppå hverandre under et kopphåndkle, så holder de seg myke.
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Legg det over i et rent sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i et par skiver frisk ingefær for en enda friskere smak på rødløken.
Når syltelaken har kokt opp, heller du laken over løken og setter på et lokk. Løken er ferdigsyltet etter et par timer, men blir enda bedre av et døgn eller to i laken.
Grill pølsene. Server i potetlomper med syltet rødløk og gjerne hjemmelaget ketchup.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?