Få ting slår lukten av nybakte hveteboller. Prøv en ny vri med vaniljekrem eller sjokoladebiter i eller dekk dem med smeltet sjokolade. Mulighetene er flere – og uansett hvilke varianter du ender opp med vil huset eller gjestene elske deg for disse bollene. Nyt disse godsakene i påsken med venner og familie, det har jeg tenkt til å gjøre.
Varm melk forsiktig i en kjele til den blir fingervarm. Smuldre gjær i væsken og rør den det blir glatt. Tilsett smøret og rør til en jevn blanding.
Hell alt i en bakebolle og tilsett det tørre. Elt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen heve i cirka 40 minutter.
Mens deigen hever kan du lage vaniljekrem: Rør egg, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele til du får en glatt blanding. Tilsett melk og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. La vaniljekremen avkjøle.
Ta frem deigen igjen og del den i to deler. Finn frem hakket sjokolade eller små sjokoladelinser. Trill ut boller med den ene delen, tilsett små sjokoladebiter og trill videre til du får jevne boller. Trill boller med resten av deigen. Pensle bollene med pisket egg. Stek bollene på 225 grader i cirka 10 minutter.
Ta ut bollene når de er ferdigstekt og la dem avkjøle på rist.
Varm sjokolade i en kjele på svak varme mens du konstant rører. Pynt noen av bollene med flytende sjokolade.
Hell vaniljekrem i en sprøytepose med spiss tut. Press vaniljekrem i noen av bollene. La noen være uten fyll og pynt med litt melis, slik at alle får velge etter smak.
Bon appetit!
Varm melk forsiktig i en kjele til den blir fingervarm. Smuldre gjær i væsken og rør den det blir glatt. Tilsett smøret og rør til en jevn blanding.
Hell alt i en bakebolle og tilsett det tørre. Elt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen heve i cirka 40 minutter.
Mens deigen hever kan du lage vaniljekrem: Rør egg, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele til du får en glatt blanding. Tilsett melk og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. La vaniljekremen avkjøle.
Ta frem deigen igjen og del den i to deler. Finn frem hakket sjokolade eller små sjokoladelinser. Trill ut boller med den ene delen, tilsett små sjokoladebiter og trill videre til du får jevne boller. Trill boller med resten av deigen. Pensle bollene med pisket egg. Stek bollene på 225 grader i cirka 10 minutter.
Ta ut bollene når de er ferdigstekt og la dem avkjøle på rist.
Varm sjokolade i en kjele på svak varme mens du konstant rører. Pynt noen av bollene med flytende sjokolade.
Hell vaniljekrem i en sprøytepose med spiss tut. Press vaniljekrem i noen av bollene. La noen være uten fyll og pynt med litt melis, slik at alle får velge etter smak.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto