Bidos - Reinsdyrsuppe med margbein

1 t 30 min

Jeg har laget en enkel variant av bidos som er samefolket nasjonalrett.
Reinsdyrskav er lett tilgjengelig for de fleste. Margbein av reinsdyr har jeg derimot byttet ut med margbein av storfe, noe som fungerer utmerket i denne herlige vintersuppen.

148 har lagret denne
Bidos - Reinsdyrsuppe med margbein

Jeg har laget en enkel variant av bidos som er samefolket nasjonalrett.
Reinsdyrskav er lett tilgjengelig for de fleste. Margbein av reinsdyr har jeg derimot byttet ut med margbein av storfe, noe som fungerer utmerket i denne herlige vintersuppen.

148 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 300 g margbein, av storfe
  • 1.2 l vann
  • 1 stk løk
  • 3 stykker gulrøtter
  • 1 stk kålrot
  • 0.5 stk purreløk
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g reinsdyrskav
  • 300 g margbein, av storfe
  • 1.2 l vann
  • 1 stk løk
  • 3 stykker gulrøtter
  • 1 stk kålrot
  • 0.5 stk purreløk
  • 1 kvast timian, frisk
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • salt
  • pepper
Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?