Jeg har laget en enkel variant av bidos som er samefolket nasjonalrett. Reinsdyrskav er lett tilgjengelig for de fleste. Margbein av reinsdyr har jeg derimot byttet ut med margbein av storfe, noe som fungerer utmerket i denne herlige vintersuppen.
Jeg har laget en enkel variant av bidos som er samefolket nasjonalrett. Reinsdyrskav er lett tilgjengelig for de fleste. Margbein av reinsdyr har jeg derimot byttet ut med margbein av storfe, noe som fungerer utmerket i denne herlige vintersuppen.
Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.
Bon appetit!
Rens og del opp løken i tynne skiver. Fres løken i noen dråper olje til den blir blank og myk.
Legg i reinsdyrskavet som er godt tint på forhånd. Hell over vann og kok opp sammen med laurbærblad og timiankvast. Skum av og la gryten trekke på svak varme i ca. 1 time.
Tilsett margbein og finsnittet purreløk. Kok suppen 10-15 minutter før gulrot, kålrot og revet muskatnøtt tilsettes.
Kok videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Polarbrød eller flatbrød smaker godt til suppen.