Til hovedinnhold

Mimosa

5 min
2 varer
167
Mimosa
Yan Sun

Kombinasjonen av frisk juice og sprudlende bobler gjør mimosa til en forfriskende drink som passer perfekt til brunsj, champagnefrokost, eller som en aperitiff på sommeren.

Du trenger kun to ingredienser for å lage mimosa: Appelsinjuice og musserende vin etter ønske, som champagne, cava, prosecco eller crémant.

En klassisk mimosa lages med én del appelsinjuice og én del musserende vin. Mimosa smaker best med ferskpresset appelsinjuice - gjerne uten fruktkjøtt. Får du ikke presset juice selv eller tak i dagsfersk juice, så velg juice av god kvalitet. Sørg for at både appelsinjuice og bobler er skikkelig kalde før servering.

Tips! Bytt ut musserende vin med alkoholfrie bobler eller kullsyrevann for en alkoholfri mimosa.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 75 ml appelsinjuice, helst ferskpresset
  • 75 ml musserende vin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 ml appelsinjuice, helst ferskpresset
  • 75 ml musserende vin
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?