Til hovedinnhold

Oreokake

3 h
9 varer
441
Oreokake med kjeksbunn, mousse og ostekrem

Denne populære moussekaken gjør seg på kakebordet til alle festlige anledninger, enten det er konfirmasjon, 17. mai eller bursdag. Syndig god og en favoritt blant både voksne og barn. Denne oppskriften på oreokake består av knasende oreokjeks i bunn, deretter et lag fløyelsmyk mousse og frisk ostekrem, før kaken til slutt toppes med pisket krem og hakkede oreokjeks.

Ingredienser

1
stk
Obs: Én kake passer til 8-10 personer

Oreobunn

  • 300 g oreokjeks
  • 100 g meierismør, smeltet

Ostekrem

  • 200 g Philadelphiaost, naturell
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g oreokjeks, grovhakket

Sjokolademousse

  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 2 stk egg, skilt eggeplomme og hvite
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Kremtopping

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 150 g oreokjeks, grovhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Oreobunn

  • 300 g oreokjeks
  • 100 g meierismør, smeltet

Ostekrem

  • 200 g Philadelphiaost, naturell
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g oreokjeks, grovhakket

Sjokolademousse

  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 2 stk egg, skilt eggeplomme og hvite
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Kremtopping

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 150 g oreokjeks, grovhakket

Oreobunn

Start med bunnen. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en foodprosessor, eller annen matmølle. Ha i smeltet smør og bland godt.
Finn frem en springform på 18-22 cm i diameter, du trenger ikke bunnen. Sett springformen på et kakefat og press kjeksbunnen godt og jevnt ned så den fyller hele bunnen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem

Visp sammen kremost og melis til en jevn blanding. I en annen bolle, pisk kremfløte til stiv krem. Bland sammen osteblandingen og kremen og visp til alt er blandet. Visp så lite som mulig for å beholde luften i ostekremen.
Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Strø over grovhakket oreokjeks på toppen av ostekremen.
Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30-45 minutter.

Sjokolademousse

Sett en bolle som tåler varme over vannbad og smelt sjokoladen i vannbadet.
Skill eggene og pass på at du ikke får noe eggeplomme i hviten. Ta bollen ut av vannbadet og visp inn en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, da vil eggene koagulere.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Visp kremen inn med sjokoladen.
I en annen bolle, visp eggehviter stive og vend inn til slutt sammen med sjokolade og kremblandingen.
Fordel sjokolademoussen på toppen av ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time.

Før servering

Gjør toppen av kaken klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakkede oreokjeks.
Bruk en tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med grovhakket kjeks og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Oreobunn

Start med bunnen. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en foodprosessor, eller annen matmølle. Ha i smeltet smør og bland godt.
Finn frem en springform på 18-22 cm i diameter, du trenger ikke bunnen. Sett springformen på et kakefat og press kjeksbunnen godt og jevnt ned så den fyller hele bunnen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem

Visp sammen kremost og melis til en jevn blanding. I en annen bolle, pisk kremfløte til stiv krem. Bland sammen osteblandingen og kremen og visp til alt er blandet. Visp så lite som mulig for å beholde luften i ostekremen.
Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Strø over grovhakket oreokjeks på toppen av ostekremen.
Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30-45 minutter.

Sjokolademousse

Sett en bolle som tåler varme over vannbad og smelt sjokoladen i vannbadet.
Skill eggene og pass på at du ikke får noe eggeplomme i hviten. Ta bollen ut av vannbadet og visp inn en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, da vil eggene koagulere.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Visp kremen inn med sjokoladen.
I en annen bolle, visp eggehviter stive og vend inn til slutt sammen med sjokolade og kremblandingen.
Fordel sjokolademoussen på toppen av ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time.

Før servering

Gjør toppen av kaken klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakkede oreokjeks.
Bruk en tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med grovhakket kjeks og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?