Til hovedinnhold

Tiramisu

1 h 30 min
9 varer
85
tiramisu

Den italienske desserten tiramisu er en ekte klassiker. En smakfull dessert som passer perfekt både som en avslutning på måltidet, men også til kaffekos.

Her får du oppskriften på tiramisu på den originale måten med mascarpone, kakao og en herlig smak av kaffe.

Ønsker du en litt annen vri på klassikeren? Hva med å prøve en tiramisu med bringebær eller en mer tropisk variant av tiramisu med pasjonsfrukt.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 stk eggehvite
  • 1 klype salt
  • 15 - 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl espresso, kald, eller sterk blandet kaffe
  • 4 ss likør, feks amaretto. Eller brun rom, konjakk eller marsala.
  • 4 ss kakaopulver

Slik gjør du:

  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 stk eggehvite
  • 1 klype salt
  • 15 - 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl espresso, kald, eller sterk blandet kaffe
  • 4 ss likør, feks amaretto. Eller brun rom, konjakk eller marsala.
  • 4 ss kakaopulver
Knekk eggene og del eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Pass på så du ikke får med noe eggeplomme over i hviten, da vil den ikke bli stiv.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør til en jevn krem.
Pisk eggehvitene stive med en beskjeden klype salt. Vend forsiktig eggehviten inn i ostekremen med en slikkepott.
Legg et lag med krem i bunnen av en form på cirka 15x25 cm. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen blandet med likør og legg på kremen. Her er det viktig å være rask så ikke kjeksen blir for bløt.
Legg et nytt lag med krem, så kjeks og avslutt med et lag krem. Dryss et raust lag kakaopulver på toppen og avkjøl i minst 1 time før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knekk eggene og del eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Pass på så du ikke får med noe eggeplomme over i hviten, da vil den ikke bli stiv.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør til en jevn krem.
Pisk eggehvitene stive med en beskjeden klype salt. Vend forsiktig eggehviten inn i ostekremen med en slikkepott.
Legg et lag med krem i bunnen av en form på cirka 15x25 cm. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen blandet med likør og legg på kremen. Her er det viktig å være rask så ikke kjeksen blir for bløt.
Legg et nytt lag med krem, så kjeks og avslutt med et lag krem. Dryss et raust lag kakaopulver på toppen og avkjøl i minst 1 time før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?