Til hovedinnhold

Knuste poteter

1 h
6 varer
442
Knuste poteter

Knuste poteter med et dryss parmesan er det perfekte tilbehøret til for eksempel lammestek. Potetene er enkle å lage, og stekes i ovn så de blir skikkelig sprø og gode. Disse er verdt å prøve neste gang du skal kose deg litt ekstra!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g småpoteter
  • olivenolje
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g småpoteter
  • olivenolje
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 0.5 stk sitron
  • flaksalt
Vask og skrubb potetene og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
«Knus» potetene lett med en gaffel (eller legg potetene på skjærebrettet og press dem litt flate ved hjelp av for eksempel en kjele).
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tilsett olje og sitronsaft. Dryss over parmesan, rosmarin og litt flaksalt. Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
Stek i ovn ved 215 grader i cirka 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrubb potetene og kok dem knapt møre i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
«Knus» potetene lett med en gaffel (eller legg potetene på skjærebrettet og press dem litt flate ved hjelp av for eksempel en kjele).
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tilsett olje og sitronsaft. Dryss over parmesan, rosmarin og litt flaksalt. Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
Stek i ovn ved 215 grader i cirka 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?