Til hovedinnhold

Yorkshirepudding

40 min
6 varer
161
Yorkshirepudding
Godt.no

Yorkshirepudding er klassisk britisk middagstilbehør som gjerne serveres sammen med søndagssteken.

Yorkshirepudding smaker ikke så mye for seg selv, men har en unik evne til å trekke til seg alle de gode smakene fra kjøtt, kraft og saus.

Ingredienser

7
porsjoner
  • 150 g hvetemel
  • 4 stk egg
  • 2 dl melk
  • salt
  • pepper
  • smeltet smør, til smøring

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g hvetemel
  • 4 stk egg
  • 2 dl melk
  • salt
  • pepper
  • smeltet smør, til smøring
Varm opp stekeovnen til 225 grader og finn frem porsjonsformer eller muffinsbrett. Pensle formene med smeltet smør og sett dem inn i ovnen mens du lager røren.
Ha hvetemel i en bolle og pisk inn eggene til du har en jevn røre.
Tilsett melk, litt og litt av gangen, til du har en jevn og klumpfri røre. Smak til med salt og pepper.
Ta formene ut fra ovnen og fordel røren. Fyll formene omtrent 2/3.
Stek på midterste rille i ovnen i cirka 25 minutter, til puddingen er luftig og gyllen. Pass på å ikke åpne opp stekeovnen før de er ferdige, ellers faller de sammen.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp stekeovnen til 225 grader og finn frem porsjonsformer eller muffinsbrett. Pensle formene med smeltet smør og sett dem inn i ovnen mens du lager røren.
Ha hvetemel i en bolle og pisk inn eggene til du har en jevn røre.
Tilsett melk, litt og litt av gangen, til du har en jevn og klumpfri røre. Smak til med salt og pepper.
Ta formene ut fra ovnen og fordel røren. Fyll formene omtrent 2/3.
Stek på midterste rille i ovnen i cirka 25 minutter, til puddingen er luftig og gyllen. Pass på å ikke åpne opp stekeovnen før de er ferdige, ellers faller de sammen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?