Til hovedinnhold

Sandnøtter

30 min
7 varer
141
Sandnøtter er klassiske julekaker som er enkle å lykkes med. Bak dem gjerne med barna i førjulstiden.
Sandnøtter er klassiske julekaker som er enkle å lykkes med. Bak dem gjerne med barna i førjulstiden.

Sandnøtter er en av de syv slag til jul hos mange. De er enkle å lage og har en deilig porøs konsistens som smelter på tungen.

Den særegne porøse konsistensen kommer av at deigen lages med en god mengde potetmel. Sandnøtter er også derfor kjent som potetmelstopper.

Oppbevares i en tett kakeboks.

Andre julekaker som også er lettlagde: Brune pinner, havreflarn og julekjeks.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 90 sandnøtter, avhengig av hvor store du lager dem.
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g potetmel
  • 125 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g potetmel
  • 125 g hvetemel
Romtemperer smøret.
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp inn egget.
Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, potetmel og hvetemel i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene i smørkremen, og kna deigen sammen til den er fast og fin.
Del deigen i mange like store emner. Jo mindre emner, jo flere sandnøtter. Trill emnene til små kuler og legg de over på stekebrettet. Pass på å ha litt avstand mellom kakene.
Stek sandnøttene på midterste rille i cirka 10 minutter. Sandnøttene skal være lyse når de er ferdig stekt.
Avkjøl sandnøttene på stekebrettet og oppbevar dem i en tett kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Romtemperer smøret.
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp inn egget.
Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, potetmel og hvetemel i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene i smørkremen, og kna deigen sammen til den er fast og fin.
Del deigen i mange like store emner. Jo mindre emner, jo flere sandnøtter. Trill emnene til små kuler og legg de over på stekebrettet. Pass på å ha litt avstand mellom kakene.
Stek sandnøttene på midterste rille i cirka 10 minutter. Sandnøttene skal være lyse når de er ferdig stekt.
Avkjøl sandnøttene på stekebrettet og oppbevar dem i en tett kakeboks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?