Til hovedinnhold

Sennepssild

1 h 30 min
11 varer
141
Sennepssild

Hjemmelaget sennepssild passer godt til koldtbord, sildelag eller hvorfor ikke bare som ekstra godt pålegg til frokost. Til julefrokosten er sild obligatorisk for mange.

Sennepssausen lages av tre ulike typer sennep og krydres godt med dill.

Sennepsilden blir best om den får stå og trekke over natten.

Ingredienser

4
porsjoner

Sild

  • 400 g spekesild, kryddersildfileter
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik 7%
  • 50 g sukker, finkornet

Sennepssaus

  • 1 stk eggeplomme, stor
  • 1.5 ts sukker, finkornet
  • 1 ss eplesidereddik, eller hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sennep, «vanlig» pølsesennep
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • 0.5 dl dill, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sild

  • 400 g spekesild, kryddersildfileter
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik 7%
  • 50 g sukker, finkornet

Sennepssaus

  • 1 stk eggeplomme, stor
  • 1.5 ts sukker, finkornet
  • 1 ss eplesidereddik, eller hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sennep, «vanlig» pølsesennep
  • 1.5 dl solsikkeolje, eller rapsolje
  • 0.5 dl dill, finhakket
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2-1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst, kan laken varmes opp til sukkeret smelter, avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter eller gjerne natten over.
Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Visp eggeplommen lys med sukkeret. Visp inn de forskjellige sennepene og eddiken. Visp inn oljen litt etter litt. Begynn først med noen dråper og øk etter hvert til en tynn stråle. Sausen skal ha en tyktflytende konsistens.
Bland til slutt inn dill og sild. La sennepssilden få stå og trekke natten over i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2-1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst, kan laken varmes opp til sukkeret smelter, avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter eller gjerne natten over.
Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Visp eggeplommen lys med sukkeret. Visp inn de forskjellige sennepene og eddiken. Visp inn oljen litt etter litt. Begynn først med noen dråper og øk etter hvert til en tynn stråle. Sausen skal ha en tyktflytende konsistens.
Bland til slutt inn dill og sild. La sennepssilden få stå og trekke natten over i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?